Eveniment

Primele de sărbători îi conving pe sindicalişti să accepte planul de eficientizare propus de conducerea CE Oltenia

700 lei de pentru fiecare dintre cei 19.000 de angajaţi ai complexului este prima de Paşte de anul acesta, condiţionată de acceptarea noului contract colectiv de muncă

Conducerea companiei condiţionează, totuşi, acordarea bonificaţiei de semnarea, până la 30 martie, de către toate sindicatele a noii forme a contractului colectiv de muncă. Sub medierea ministrului Economiei, conducerea CEO a acceptat păstrarea primei de Paşte la aceeaşi valoare ca şi până acum, iar sindicatele au fost de acord cu disponibilizarea, de la 1 iunie, a 2.000 de angajaţi care vor primi între 2 şi 4 salarii compensatorii. Salariaţii care au vârsta necesară pensionării şi solicită încetarea raporturilor de muncă începând cu 1 iunie, vor primi 6 salarii compensatorii.

Toate angajatele au primit prima de 8 martie

Cei 19 mii de angajaţi vor lua prima de Paşte în luna aprilie, sub formă de bonuri de masă. Administraţia complexului spune că primele vor fi acordate dacă va fi semnat, până pe 30 martie, contractul colectiv de muncă pentru anul 2015, iar majoritatea liderilor de sindicat dau asigurări că acest lucru se va întâmpla. În acelaşi context, protestele minerilor de la CEO au pus capăt discriminării în rândul salariaţilor şi în ce priveşte primele acordate angajatelor de 8 martie. Tot în urma negocierilor cu ministrul Economiei, conducerea companiei a acceptat să acorde prime şi femeilor care nu primiseră. Iniţial, doar 1.500 de angajate care erau înscrise în anumite sindicate au primit bani. Joi, 26 martie, au primit câte 100 de lei şi celelalte 1.300 de salariate.

Vor fi închise două cariere şi patru grupuri energetice

De săptămâna trecută, reprezentanţii sindicaliştilor au început negocierile cu administraţia pentru disponibilizarea a 2.000 de persoane. Compania a notificat în acest sens Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj. Laurenţiu Ciurel, managerul companiei, a prezentat un plan de eficientizare pe care să-l prezinte Fondului Monetar Internaţional care prevede închiderea a două cariere şi patru grupuri energetice.
Cei care vor pleca acasă sunt angajaţi în pragul pensionării şi vor beneficia de salarii compensatorii care pot ajunge până la 20 de mii de lei. Conducerea CEO a anunţat că intenţionează şi micşorarea salariilor muncitorilor cu 2,7%, în caz contrar compania ar putea intra în insolvenţă.
În urma întâlnirii din 18 martie dintre directorul general executiv Laurenţiu Ciurel, directorul sucursalei divizia minieră, Daniel Antonie şi delegaţii protestatarilor de la Mina Tehomir, directoratul CEO a propus ca salariaţii care îndeplinesc condiţiile de pensionare până la 1 iunie a.c. şi solicită, până la 1 mai, încetarea raporturilor de muncă, vor beneficia de o compensaţie financiară de 13.000 lei, reprezentând contravaloarea a şase salarii de bază medii pe unitate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...