Sub Lupă

23 de persoane reţinute de poliţişti în cazul furturilor de petrol din Gorj

Din septembrie anul trecut şi până în prezent, a fost produs un prejudiciu estimat de anchetatori la aproximativ 700.000 lei

Douăzeci şi trei de persoane din mai multe localităţi ale judeţului au fost reţinute pentru 24 de ore în urma audierilor efectuate în dosarul furturilor de produse petroliere, fiind acuzate de furt calificat şi complicitate la furt calificat, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Cătălin Buşe.
Potrivit anchetatorilor, persoanele reţinute sunt acuzate că, din luna septembrie 2014 şi până în prezent, au sustras produs petrolier direct din conducta firmei Petrofac, prejudiciul estimat fiind de circa 700.000 lei. Ele vor fi prezentate Parchetului Târgu Cărbuneşti pentru continuarea audierilor.
Joi, 5 martie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat 18 percheziţii domiciliare, la membrii a două grupări infracţionale specializate în furturi de produse petroliere. Poliţiştii au indisponibilizat peste două mii de litri de produs petrolier, două dispozitive pentru sustragerea petrolului au fost ridicate, trei autovehicule, 150 de recipiente din plastic, din care două cu o capacitate de o mie de litri fiecare şi suma de 10.000 lei de la persoanele anchetate în acest dosar.
Un număr de 28 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, pentru audieri şi luarea măsurilor legale.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...