Sub Lupă

Sindicalistul Marin Condescu, suspectat de fals şi spălare de bani

O armă şi doi saci cu carne de vânat, ridicate de la locuinţa lui Condescu, iar de la sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu documente şi două calculatoare

Mai multe documente şi două unităţi de calculator au fost ridicate, luni, de către anchetatori, din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu, descinderile făcute în instituţie de poliţiştii din cadrul IPJ Gorj încheindu-se în jurul orei 13.00, după mai bine de cinci ore.

Ofiţerii care au participat la descinderi au dus spre maşinile Poliţiei două unităţi de calculator, doi saci negri plini cu documente şi o cutie din carton încărcată, de asemenea, cu acte ridicate de la Clubul Pandurii.
Mai multe percheziţii au avut loc la locuinţa preşedintelui Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, la sediul clubului de fotbal şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, Condescu fiind suspectat de spălare de bani şi fals.
Poliţiştii au ridicat o armă de vânătoare şi doi saci cu carne de vânat de la locuinţa din Târgu Jiu a lui Marin Condescu, iar ginerele liderului sindical a plecat cu o maşină a anchetatorilor, el declarând că merge la Poliţie să răspundă la toate întrebările. Ginerele liderului sindical, Radu Pavel, a declarat că arma ridicată de poliţişti este deţinută legal, iar carnea este de la o vânătoare autorizată la care a fost la sfârşitul săptămânii trecute. „Eu sunt vânător, cu acte în regulă. Am fost duminică la o vânătoare autorizată şi nu e niciun fel de problemă. Totul a fost ridicat pentru a se face verificări şi a se stabili că e legal. Merg acum cu poliţiştii tocmai pentru a răspunde la toate întrebările”, a spus Radu Pavel.
Acesta a urcat într-o maşină a poliţiştilor de la Biroul arme, explozibil şi substanţe periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj. Odată cu poliţiştii de la Biroul arme, explozibil şi substanţe periculoase au plecat şi mascaţii care au descins la locuinţa lui Marin Condescu, preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu.
Percheziţiile continuă la sediul clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie.

Condescu: „Am aflat de la jurnalişti despre percheziţii”

Preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, spune că a aflat de la jurnalişti despre percheziţiile care au loc luni dimineaţă la locuinţa sa şi la sediul clubului de fotbal, el afirmând că „orice control din partea statului este binevenit”. „Nu m-a sunat nimeni de la vreo instituţie să mă întrebe ceva, ştiu doar ce am aflat de la dumneavoastră şi de la televiziunile care mi-au cerut un punct de vedere. Eu sunt în drum spre Târgu Jiu acum şi sper ca în cursul zilei să aflu şi eu mai multe despre ceea ce se întâmplă”, a declarat Condescu. El a mai spus că va merge „fără niciun fel de problemă” la Poliţie sau la Parchet dacă va fi chemat pentru clarificări şi că are un avocat care să îl însoţească.
Întrebat despre împrumutul care ar face obiectul acestui dosar, Condescu a spus că, de-a lungul anilor, în măsura în care a fost posibil, a împrumtat clubul sportiv Pandurii nu doar o dată, ci de mai multe ori, iar operaţiunile legate de aceste împumuturi au fost trecute în contabilitatea clubului.
Mai multe documente şi două unităţi de calculator, ridicate din sediul Clubului Pandurii Târgu Jiu
Ofiţerii care au participat la descinderi au dus spre maşinile Poliţiei două unităţi de calculator, doi saci negri plini cu documente şi o cutie din carton încărcată, de asemenea, cu acte ridicate de la Clubul Pandurii.
Condescu a menţionat că ridicarea calculatoarelor ar putea reprezenta o problemă pentru club dacă acestea sunt cele în care este ţinută evidenţa contabilă informatizată, Pandurii trebuind să transmită până marţi la UEFA o situaţie cu privire la starea financiară actuală.
„Marţi e ultima zi în care trebuie să le transmitem celor de la UEFA datele cu situaţia noastră financiară, să arătăm că nu avem datorii, că suntem cu plăţile la zi, nu le-am transmis până acum pentru că am fost ocupaţi cu jocurile din campionat şi din Europa League, iar până marţi urma să întocmim documentaţia respectivă, dacă poliţia ne-a ridicat calculatoarele sper să ne dea permisiunea să transmitem de la dânşii informaţiile care trebuie să ajungă la UEFA. Altfel, o să pierdem două milioane de euro şi probabil nu vom recupera niciodată aceşti bani”, a menţionat Condescu.
Descinderile sunt coordonate de Poliţia Gorj şi de Parchetul Tribunalului Gorj, iar anchetatorii au descins la sediul clubului Pandurii Lignitul din centrul municipiului Târgu Jiu şi la vila pe care Marin Condescu o are în Cartierul Primăverii din oraş. Marin Condescu nu a fost găsit de anchetatori acasă, fiind plecat din Târgu Jiu cu echipa de fotbal Pandurii, care duminică seară a disputat un meci la Constanţa, cu echipa Săgeata Năvodari. La locuinţa lui Condescu se aflau una dintre fiice şi soţul acesteia, ei fiind cei care au discutat cu poliţiştii despre percheziţie.

CEO vrea capul lui Condescu

De asemenea, anchetatorii au descins şi la sediul clubului Pandurii Lignitul Târgu Jiu, unde au mai fost făcute percheziţii şi în cursul verii. Percheziţii au avut loc, luni dimineaţă, şi la sediul din Capitală al Federaţiei Naţionale Mine Energie, al cărei preşedinte este Marin Condescu. Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc într-un dosar în care Condescu este suspectat de spălare de bani, fals şi uz de fals, după ce ar fi împrumutat clubul cu 2,2 milioane de lei, bani pe care ulterior şi i-ar fi recuperat, fără însă a trece în contabilitate aceste operaţiuni. Marin Condescu mai este cercetat într-un dosar penal care are legătură tot cu un împrumut acordat echipei de fotbal Pandurii, ancheta fiind începută iniţial în vară de Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu, care şi-a declinat competenţa către Parchetul Tribunalului Gorj, iar de acolo dosarul a ajuns la DNA. În cursul primăverii, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO), principalul finanţator al clubului Pandurii, a depus trei plângeri penale împotriva lui Marin Condescu, cerând clarificări asupra modului de cheltuire a unor mari sume de bani. Ulterior, reprezentanţii CEO au cerut de mai multe ori înlocuirea lui Condescu din funcţia de preşedinte al CA de la Pandurii, fără rezultat însă, o nouă şedinţă care vizează schimbarea acestuia din funcţie fiind programată la jumătatea acestei luni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...