Special

Bani europeni pentru protecţia socială!

Consiliul Judeţean Vâlcea accesează un nou proiect cu fonduri europene

Joi, 24.09.2020, Consiliul Judeţean Vâlcea a depus proiectul cu finanţare europeană cu titlul ”Întărirea capacităţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea de gestionare a crizei sanitare COVID-19”, în valoare totală de 1.868.442 lei, respectiv 386.797 euro, în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014 - 2020.

Obiectivul general al proiectului constă în optimizarea capacităţii de reacţie în timp util şi eficienţă a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea la criza COVID-19. Dotarea centrelor sociale rezidenţiale din subordinea DGASPC Vâlcea cu materiale de dezinfecţie şi echipamente şi de protecţie individuală pentru beneficiari şi angajaţi, va conduce la creşterea capacităţii de prevenţie şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Proiectul presupune decontarea echipamentelor de protecţie individuală şi a materialelor de dezinfecţie achiziţionate începând cu data de 1 februarie şi până la data depunerii proiectului, în valoare de 421.349,75 lei. De asemenea, prin proiect va fi achiziţionat necesarul de echipamente de protecţie individuală şi materiale de dezinfecţie, estimat pentru următoarele 6 luni, în valoare de 1.390.469,40 lei.

Principalele materiale şi echipamente de protecţie ce vor fi achiziţionate sunt: combinezoane, mănuşi de unică folosinţă, măşti de protecţie de unică folosinţă, botoşi de unică folosinţă, halate de unică folosinţă, biocide, soluţii necesare asigurării igienei şi dezinfecţiei, etc.

Având în vedere trendul ascendent al numărului de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV-2, atât în rândul beneficiarilor, cât şi în rândul angajaţilor din centrele sociale rezidenţiale din subordinea DGASPC Vâlcea, precum şi decizia ca beneficiarii rezidenţi să primească îngrijiri medicale la nivelul acestor centre, în cazul înregistrării de focare de cazuri pozitive (Hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă nr.17 din 09.07.2020), accesarea fondurilor POIM reprezintă o oportunitate pentru îmbunătăţirea capacităţii de îngrijire şi tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, la nivelul centrelor sociale din subordinea DGASPC Vâlcea.

În acelaşi timp, efortul financiar al Judeţului Vâlcea de a gestiona această criză sanitară va fi susţinut în mod semnificativ de fondurile nerambursabile accesate prin intermediul acestei linii de finanţare din POIM, cofinanţarea beneficiarului fiind 0%.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...