Actualitate

Rezultatele finale la examenul naţional de definitivare în învăţământ!

Vâlcea, pe locul al II-lea la nivel naţional, cu o rată de promovare de 84,95%

Luni, 3 august 2020, au fost publicate rezultatele finale la examenul de definitivat pentru cei 93 de candidaţi care au susţinut acest examen.

Rata de promovare a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ la nivel naţional este de 72,45%. În judeţul Vâlcea, după soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare este 84,95%, judeţul nostru situându-se pe locul al II-lea la nivel naţional. Trei dintre candidaţi au obţinut media 10.00 (zece).

.La nivelul judeţului Vâlcea examenul s-a desfăşurat în centrul organizat la Colegiul Economic Râmnicu Vâlcea. S-au înscris 116 candidaţi, din care s-au prezentat la examen 106, iar dintre aceştia 13 s-au retras din examen, solicitând anularea lucrării. Nu au fost candidaţi eliminaţi din examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuia să obţină cel puţin media 8 (opt), calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv la proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, şi obiectivul acestui examen naţional.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...