Actualitate

Cooperare româno-franceză în domeniul militar naval

Relaţiile bilaterale româno-franceze de cooperare în domeniul militar naval vor fi dezvoltate pe parcursul vizitei în România a navei militare franceze de comandament şi sprijin logistic FS „Var”, în perioada 22-25 iulie. Pe timpul escalei la Constanţa, o delegaţie condusă comandantul navei franceze, căpitan-comandorul Christophe Nielly, va face o vizită oficială la Comandamentul Flotei, pentru a discuta cu reprezentanţii Forţelor Navale Române despre dezvoltarea interoperabilităţii marinarilor militari români şi francezi.

Sâmbătă, 25 iulie, după plecarea navei FS „Var” din port, este planificat un exerciţiu în comun cu puitorul de mine şi plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale ale Mării Negre.


Nava militară de comandament şi sprijin logistic FS „Var”, cu număr de bordaj A-608, a intrat în serviciul Marinei Militare Franceze în anul 1983 şi are capabilităţi de a găzdui la bord structuri de comandă pentru operaţiuni aero-navale, precum şi de a furniza sprijin logistic navelor şi aeronavelor care desfăşoară acţiuni de lungă durată în spaţiul maritim.

Nava are un echipaj alcătuit din aproximativ 170 de militari şi a participat la numeroase misiuni, operaţiuni şi exerciţii, dintre care menţionăm Operaţiile „Desert Storm” şi „Desert Shield”, din perioada 1990-1991, când a făcut parte din coaliţia multinaţională de forţe care au luptat împotriva Irakului, în Războiul din Golf produs în urma agresiunii armate şi a anexării Kuweitului de către Saddam Hussein, liderul de la Bagdad.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...