Politică

Planurile primarului Mircia Gutău

Într-un interviu foarte amplu, difuzat de televiziunea locală Antena 3, primarul Mircia Gutău a reconfirmat sprijinul reciproc pe care şi-l acordă în alegeri cu preşedintele judeţean Constantin Rădulescu şi, evident, despre buna colaborare dintre Partidul Ecologist Român şi Partidul Social Democrat şi în ultimii patru ani şi în următorii patru ani de mandat.

Cu acest prilej, Mircia Gutău a prezentat în rezumat proiectele de până acum şi a schiţat un proiect de investiţii pentru următorii patru ani, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

“Am reţinut câteva idei, despre dezvoltare locală şi despre modernizarea infrastructurii, de la reconfigurarea reţelei de evacuare a apelor pluviale şi până la lărgirea unui sens giratoriu în sudul oraşului, prea îngust acum pentru a putea primi camioane de mare tonaj, cu remorcă ataşată, şi de la mutarea vămii în afara oraşului, în următorul an, urmare a unei înţelegeri realizate cu ANAF, şi până la modernizarea sălii de sport Traian din Râmnicu Vâlcea. O noutate absolută este realizarea unei căi de acces care trece acum prin parcarea celui mai nou mall şi va trece calea ferată suprateran la capătul străzii Republicii, înlesnind accesul rapid la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Primarul Mircia Gutău a descris stadiul avansat la care se află deja învăţământul dual în municipiu prin dezvoltarea şcolilor profesionale în mai multe licee modernizate deja sau aflate în plină transformare. Un proiect pentru care Primăria Râmnicului a depus de mai multă vreme documentele la Ministerul Educaţiei este schimbul propus între cele 25 de hectare de la ieşirea dinspre Vlădeşti şi campusul şcolar al fostului Liceu Chimic, oferit spre a fi utilizat de Universitatea de Stat din Piteşti. Râmnicu Vâlcea poate câştiga în acest fel o filială a unei universităţi prestigioase şi un spaţiu modernizat cu asigurarea utilităţilor, pus la dispoziţia dezvoltatorilor locali. Un proiect de ultimă oră este acordarea unui spaţiu de peste două mii de metri pătraţi pentru un investitor care are intenţia să investească într-o unitate de producţie de componente pentru calculatoare, un proiect aflat deocamdată la nivel de discuţie. În finalul interviului, Mircia Gutău a reamintit că municipiul Râmnicu Vâlcea se dezvoltă prin forţe proprii, păstrând un grad de îndatorare mic, şi din atragerea unor importante fonduri europene şi guvernamentale, ca urmare a proiectelor depuse în acest sens şi a încrederii instituţiilor europene şi naţionale în actuala echipă administrativă”, a declarat deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...