Actualitate

Autoturism răsturnat într-o râpă la Mânăstirea Stănişoara

În ultimele 48 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectora-tului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru acordarea primului ajutor calificat în cazul a 27 de persoane.

Printre intervenţiile relevante se regăseşte accidental petrecut în data de 11.07.2020, ora 14.36, de la Călimăneşti, punct Mânăstirea Stănişoara, pe un drum forestier, unde un autoturism s-a răsturnat într-o râpă la o distanţă de aproximativ 150 m de drumul forestier.

Pentru salvarea potenţialelor victime, la faţa locului au fost trimise trei echipaje de intervenţie ale ISU (1 descarcerare, 1ASAS şi 1 SMURD şi 10 su-bofiţeri) şi încă două ambulanţe SAJ. Ajunşi la faţa locului membrii echipelor de intervenţie au găsit 4 victime, o femeie şi patru copiii (D.T. de 1,7 ani – poli-traumatism; T.D. de 7 ani - traumatism facial şi toracic; B.P. de 12 ani - trau-matism cranian şi traumatism abdominal; C.I. de 9 ani – traumatism cranian, traumatism facial şi plaga coapsa dreaptă; şi conducător auto C.A. de 33 ani cu diverse politraumatisme). Acestea au fost salvate de echipele de intervenţie în colaborare cu membrii Salvamont Vâlcea. Au fost transportate la UPU Vâlcea pentru investigaţii suplimentare şi îngrijiri medicale amănunţite.

De asemenea echipajele de intervenţie au mai intervenit pentru: încă un accident rutier, zece traumatisme, 14 cazuri cu diverse afecţiuni medicale şi o persoană găsită în stop cardiac. După acordarea primului ajutor, 26 de pacienţi au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri su-plimentare. Pentru persoana găsită în stop cardiac s-au efectuat manevre de re-suscitare, însă din păcate, fără nici un rezultat.

Pompierii militari din cadrul ISU General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit în data de 11.07.2020, la ora 17.15, în localitatea Mateeşti unde a luat foc un depozit de furaje. Pentru stingerea incendiului au acţionat două echipaje de pompieri militari şi autospecialele aferente. Până la lichidare, au ars : acoperişul depozitului construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafa-ţă de circa 54 mp. şi 500 kg. fân. Cercetările preliminare arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirea focului, fără respectarea regulilor de apărare îm-potriva incendiului.

Alte două incendii la care au acţionat pompierii militari ai ISU Vâlcea, s-au declanşat în data de 11 şi respectiv 12 iulie ac., la vegetaţie uscată, în localităţile Prundeni, sat Zăvideni şi Bujoreni. Până la stingerea acestora, a ars vegetaţia uscată pe cirac 80 mp. În ambele cazuri, cercetările preliminare efectuate la faţa locului arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirii focu-lui, fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...