Actualitate

Precedent! Primăria Horezu, obligată de instanţă să acorde burse şcolare elevilor

Asociaţia Vâlceană a Elevilor a câştigat în instanţă procesul împotriva Primăriei Horezu. Astfel, elevii vor primi din nou burse, după o perioadă îndelungată de absenţă totală.

“La începutul acestui an, AVE - Asociaţia Vâlceană a Elevilor a chemat în instanţă Primăria Horezu, după ce, timp de 3 ani, în bugetul local nu s-a regăsit nicio sumă de bani pentru bursele şcolare. Astfel, 7 luni mai târziu, ne putem bucura şi de rezultatele demersurilor pe care membrii AVE le-au urmărit cu perseverenţă, fără să se dea bătuţi. Şi aşa, AVE are parte de un nou câştig: încă o primărie va reîncepe să acorde burse, iar cu alte cuvinte, va respecta din nou drepturile elevilor, aşa cum ar trebui. Trist este faptul că autorităţile locale au uitat de existenţa acestor drepturi şi a fost nevoie de o asociaţie formată din elevi şi de un proces în instanţă ca aceştia să îşi reamintească şi să reintre în legalitate. Odată cu finalizarea procesului, Primăria Horezu trebuie să acţioneze conform legii. Aşadar, solicităm primarului Nicolae Sărdărescu să emită hotărârea de Consiliu Local în regim de urgenţă, respectând astfel decizia instanţei şi legea educaţiei naţionale”, se arată într-un comunicat de presă emis de Biroul de presă al Asociaţiei Vâlcene a Elevilor.

AVE este unica asociaţie independentă de elevi din Vâlcea. Formată din elevi pentru elevi, AVE asigură protejarea drepturilor acestora, oferindu-le sprijin în rezolvarea problemelor privind sistemul de învăţământ românesc. Cu ajutorul presei juridice, al implicării membrilor săi şi prin colaborarea cu celelalte asociaţii din România, AVE reuşeşte treptat sa obţină rezultate favorabile elevilor în ariile sale de acoperire: Igienă în Şcoli, Burse Şcolare, Transportul Elevilor şi Regulamentele Şcolare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...