Sub Lupă

Percheziţii domiciliare în Berbeşti şi Drăgăşani, în vederea prinderii unui bărbat cercetat pentru trafic de persoane

Vineri, 12 iunie a.c., poliţiştii Serviciului de Combaterea Criminalităţii Organizate Vâlcea, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. din Vâlcea, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, două în Berbeşti şi una în Drăgăşani, în vederea prinderii unui bărbat bănuit de trafic de persoane.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii septembrie 2017, o tânără, de 21 de ani, din Berbeşti, ar fi fost transportată la o locuinţă din Lyon, Franţa, sub pretextul că va munci într-o fabrică.

În realitate, ar fi fost folosită metoda „Loverboy”. Tânăra ar fi fost lipsită de libertate şi obligată prin violenţe şi ameninţări să practice prostituţia într-o parcare de un tânăr, de 22 de ani, tot din Berbeşti.

La data de 26 mai 2020, cei doi s-au întors în ţară, fiind izolaţi la domiciliul bărbatului din oraşul Berbeşti.

În seara zilei de 2 iunie 2020, victima a reuşit să fugă apelând la ajutorul vecinilor. În timpul fugii, bărbatul ar fi intrat cu autoturismul său în autoturismul în care se afla tânăra şi persoana care a ajutat-o, rezultând avarii la autoturismul său (al bănuitului) ce nu i-au mai permis deplasarea, victima reuşind astfel să scape.

De la locuinţele vizate au fost ridicate 12 telefoane mobile, 9 SIM-uri, 2 laptop-uri, o tabletă, 2 bancnote de 500 de euro, posibil false, unelte şi mai multe documente.
Tânărul a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. Biroul Teritorial Vâlcea, iar în urma probatoriului administrat, a fost dispusă reţinerea acestuia pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei de judecată, în vederea dispunerii de măsuri legale.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...