Actualitate

Turişti rătăciţi, salvaţi de jandarmii montani din Olăneşti şi de salvamontiştii vâlceni

Doi tineri din Cluj, pasionaţi de excursii în zona montană, care au plecat ieri din satul Cheia spre Schitul Iezer, s-au rătăcit pe un versant izolat şi au cerut ajutor prin apelul unic de urgenţă 112, în jurul orelor 22.00.

În urma apelului s-a constituit un echipaj de jandarmerie montan şi salvamontişti, care a plecat în căutarea tinerilor şi care a păstrat în permanenţă legătura cu aceştia pentru o localizare cât mai exactă.

Din cauza traseului dificil şi prăpăstios, tinerii au fost găsiţi după 30 de minute de căutări, puţin speriaţi şi dezorientaţi, la aproximativ 500 m de Schitul Iezer.

Cei doi, au mărturisit jandarmilor şi salvamontiştilor că au dorit să ajungă la Schitul Iezer prin pădure, dar traseul nemarcat pe care au pornit, harta avută şi lăsarea întunericului le-a cam dat bătăi de cap şi s-au rătăcit, moment în care au sunat la 112.

Turiştii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale şi au fost conduşi în siguranţă până la autoturismul proprietate personală, parcat în apropierea Schitului.

Jandarmii montani şi salvamontiştii reamintesc turiştilor să se aventureze pe munte cu echipament corespunzător, doar pe trasee marcate şi să se intereseze asupra gradului de dificultate al acestuia.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...