Economic

Acceptă CIECH SODA ROMÂNIA noua ofertă de livrare a aburului de la CET Govora SA?

În dimineaţa acestei zile, administratorul judiciar al CET Govora a transmis o adresă prin care anunţă că poate furniza abur la un preţ competitiv sub nivelul ofertelor anterioare, având capacitatea de a asigura necesarul de abur solicitat de către CIECH SODA ROMANIA.

Noua ofertă a SC CET GOVORA SA cuprinde o diminuare a preţului la abur.

În aceste condiţii se aşteaptă decizia CIECH SODA ROMANIA, în vederea eventualei reluări a furnizării aburului de către CET GOVORA SA.

Redăm integral comunicatul de presă al SC CET Govora SA:

Astazi 03.06.2020, CET Govora a transmis catre Ciech Soda Romania o noua oferta pentru furnizarea aburului industrial.

Fata de ultima oferta transmisa in data de 06.03.2020, la pretul de 139 lei/Gcal - fara componenta CO2, CET Govora SA a facut urmatoarele demersuri in vederea diminuarii costului de productie a aburului prin:

1. Cresterea productiei interne de lignit in carierele Berbesti Alunu care a ajuns la cca 100.000 tone/luna;

2. Renegocierea pretului gazului natural si incheierea unui nou contract cu un pret diminuat cu aproximativ 30% fata de pretul din luna septembrie 2019.

3. Renegocierea contractelor de achizitie carbune de la terti, cu posibilitatea achizitiei de la acestia a unei cantitati semnificative .

4. Diminuarea cheltuielilor de natura salariala prin plecarea a 300 salariati fata de luna septembrie 2019.

Va comunicam faptul ca in urma acestor demersuri CET Govora poate sa asigure intreg necesarul de abur solicitat, la un pret competitiv, sub nivelul ultimei oferte transmise.

Precizam ca aceasta oferta este valabila doar in conditiile in care CET Govora S.A. are incheiate contracte pentru furnizarea aburului industrial, atat cu Ciech Soda Romania cat si cu Chimcomplex SA – Sucursala Ramnicu Valcea.

CONDUCEREA CET GOVORA

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...