Actualitate

Peste 500 de lămpi moderne urmează a fi montate în Stoileşti

Primăria Stoileşti va aplica un proiect pentru iluminatul public, în urma căruia vor fi montate peste 500 de lămpi moderne cu LED în toate satele componente ale localităţii.

“Totodată, Primăria Stoileti va putea achiziţiona şi sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos. Programul de iluminat public stradal va reduce cu până la 40% consumul de energie electrică în localitate.. În acest fel, dincolo de reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, vom obţine şi o scădere consistentă a facturii la electricitate”, spune primarul Florin ionescu.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat în luna aprilie 2020, faptul că anul acesta se va lansa, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în oraşele şi comunele din România.

Programul este multianual, iar bugetul stabilit pentru 2020 este de 384 milioane lei. Obiectivul programului este creşterea eficienţei energetice a sistemelor de iluminat public, iar localităţile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administraţiile vor putea achiziţiona şi sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos.

Conform programului, localităţile cu până la 4000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce cele cu peste 4000 de locuitori pot accesa prin AFM suma de 1.000.000 de lei.

Ghidul de Finanţare al programului va fi supus, începând cu 08 aprilie 2020, consultării publice. După încheierea acestei perioade, vor fi analizate toate observaţiile şi propunerile primite, urmând ca varianta finală a ghidului de finanţare să fie publicată în Monitorul Oficial al României. Ulterior publicării ghidului, va fi organizată sesiunea de finanţare, iar UAT-urile vor putea depune documentaţiile, în vederea participării în program.

Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării, la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţia Fondului Pentru Mediu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...