Politică

Eugen Neaţă: Coşmarul liberal de la miezul nopţii

“Astăzi este prima zi de mişcare liberă a românilor prin localitatea lor, după şaizeci de zile de restricţii. Fără documente suplimentare, fără teama de uniformele poliţiştilor, ale jandarmilor şi ale soldaţilor armatei române. Guvernul liberal a inaugurat această zi cu un spectacol ridicol, de poveste. De coşmar. Un grup liberal de şefi ai instituţiilor de stat, împănat cu unu-doi specialişti în sănătate, s-a căznit până în ultimele secunde ale zilei de ieri să ne spună care sunt regulile de mişcare din această primă zi de stare de alertă. Lumea a rămas lipită de ecranele televizoarelor până dincolo de miezul nopţii, în aşteptarea creaţiei liberale a unor biete texte care să spună ce este voie şi ce nu este voie de astăzi încolo. Această tensionare a populaţiei până la limita ieşirii din minţi, prin prelungirea redactării până în buza miezului de noapte, este o tehnică de conducere şi de guvernare foarte greu de înţeles. De ce să chinuieşti atâtea milioane de oameni cu o întârziere fără niciun motiv raţional, doar pentru a provoca şi pentru a enerva? Nu are o explicaţie logică, dar poate ţine de o anumită patologie, mai greu de înţeles de un nespecialist în sănătate umană, cum sunt eu. Lumea crede că un deputat în Parlamentul României le află şi le ştie pe toate. Am fost sunat la miezul nopţii să spun dacă s-a întâmplat ceva grav la vârful ţării. Dacă a murit cineva important, fără să semneze hârtiile de intrare în starea de alertă. Dacă am fost atacaţi între timp de vreo forţă străină, dacă suntem în război. Care este motivul întârzierii de a scrie trei-patru vorbe care să le explice românilor ce au de făcut începând cu primele secunde ale zilei de vineri, în starea de alertă despre care s-a vorbit încă de acum zece zile? De ce a fugit prim-ministrul de la locul scriiturii fără să dea vreo explicaţie? I s-a făcut rău, a fost ajuns de coronavirus, sau are ceva şi mai grav de ascuns populaţiei acestei ţării? Am găsit câteva cuvinte pentru a linişti spiritele şi pentru a potoli înjurăturile de la telefon. Am îndemnat la calm, cum fac de obicei, dar lumea s-a îngrijorat şi mai tare când a văzut că regulile sunt şi mai neclare şi mai nepublicate în Monitorul Oficial.
Nu cunosc pe nimeni care avea de mers undeva chiar la ora aceea şi care a trebuit să amâne plecarea din casă, dar cred că au existat destui români pregătiţi să facă de urgenţă acest lucru. Cum să faci o mişcare când documentele citite cu greu la televizor, până spre miezul nopţii, s-au dovedit complet neclare şi lipsite de proceduri de aplicare? În plus, nu au fost publicate decât la o oră după miezul nopţii, ceea ce este din nou un gest de iresponsabilitate juridică. Aşa s-a petrecut ultima câcâială guvernamentală din starea de urgenţă.
Nu ştiu ce va urma începând de astăzi încolo şi dacă fruntaşii României, cei care au dat acest spectacol grotesc, şi-au revenit după efortul extenuant de a scrie două-trei pagini de norme şi de a le comunica poporului român. Nu că ar fi nevoie de ei în continuare, să ne încurce, să ne zăpăcească, să ne amendeze şi să ne vâneze ca pe nişte dinainte vinovaţi, ci pentru a şti de cine să ne mai apărăm în timp ce ne protejăm vieţile de coronavirusul cel adevărat şi ucigaş”, a declarat deputatul vâlcean Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...