Sport

Alin Firfirică, primul antrenament pe stadion după două luni:”Mi-era foarte dor!”

Alin Firfirică, unul dintre cei mai în formă atleţi ai momentului, s-a antrenat pentru prima dată după două luni pe stadion şi visează la momentul în care va participa din nou la concursuri.

După lunga perioadă în care s-a pregătit în casă şi în faţa blocului la Rm. Vâlcea, Alin Firfirică, atletul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 în proba de aruncare a discului, are motive de bucurie! Azi s-a antrenat pentru prima dată pe stadion.

Reporter: Alin, cum e din nou pe stadion?

Alin Firfirică: Este bine, după două luni de stat în bloc, în izolare, cu tot felul de exerciţii pe care le-am putut face, pe scara blocului sau în casă, dintr-o dată am ieşit afară, numai bine, văd că am prins şi gazonul tuns, totul perfect. Este bine să încep să arunc din nou cu discul , îmi era dor, voiam să văd unde mă aflu, pentru că fiind o probă tehnică, se pierde foarte mult. Ca să ajung din nou la linia de plutire sigur că voi avea de tras undeva la trei luni.
Şi-a adus în apartament 240 de kiograme de discuri

R: Cât de greu ţi-a fost să te antrenezi acasă?

A.F.: Foarte greu, plus că având şi 116 kilograme, dintr-o dată să fac sărituri acolo, pe scările interioare ale blocului, na, nici vecinii nu sunt chiar...unii înţeleg, cei care mă cunosc sau ştiu ce fac, alţii nu sunt atât de paşnici. Când am plecat din baza de la Snagov a trebuit să îmi iau undeva la 240 de kilograme de discuri şi să le urc la etajul 4, împreună cu o bară şi să mă apuc în casă să lucrez. Vă daţi seama că nu este acelaşi lucru ca într-o bază unde am tot felul de aparate unde să pun acea bară… cât aş putea să fac pe o canapea cu o bară împins de la ceafă sau tot felul de exerciţii?! Mai mult am cărat discurile degeaba…

R: Cât de greu este pentru un sportiv calificat la Jocurile Olimpice să ştie că peste câteva luni trebuia să fie în Japonia, iar acum mai aşteaptă un an să ajungă acolo?

A.F.: Cred că sunt urmărit de ghinion. În 2016 m-am calificat, la 3 zile după perioada de calificări s-a închis, asa că am stat acasă, am văzut Jocurile Olimpice de la televizor. În 2020 m-am calificat cu potenţial de medalie, dar iată-mă din nou acasă pentru că s-a amânat din cauza acestui virus. Iar acum să sperăm că se va ţine în 2021 pentru că am înţeles că sunt dubii , nu e nici acest an sigur.

R: În această perioadă de izolare, ştiu că ţi-ai descoperit unele talente...

A.F.: Da, surprinzător şi pentru mine m-am apucat să gătesc, să mai fac una, alta. Mama mea e mândră de mine, când ajung acasă mă întreabă ce îi mai gătesc. M-am apucat să fac tot felul de prăjituri, dulciuri, cu toate că nu mănânc dulce, am greutatea aceasta, dar eu nu mănânc dulce. Îmi place să mănânc o shaorma… într-adevăr, nu e foarte sănătos, dar nu mănânc dulce. Prefer să fac o prajitură şi să o mănânce persoanele de lângă mine, dar vreau neapărat aprecieri. Chiar dacă nu iese bine eu vreau să zică: “ai vrut să faci ceva bun şi a ieşit sau nu a ieşit, dar nu contează!“

R: Cum eşti cu kilogramele?

A.F.: Când eram în formă maximă, până să apară acest virus, aveam undeva la 115, 5 kilograme, acum am undeva la 116,5 kilograme… nu am pus foarte mult, mă simt bine. Surprinzător, toată lumea spune că se îngraşă, eu slabesc dacă nu fac mişcare sau suficientă mişcare, în niciun caz nu mă îngraş.

R: Ce crezi că va fi de acum încolo?

A.F.: Urmează să fie o şedinţă în cadrul federaţiei unde se va hotărî ce fel de competiţii se vor ţine anul ăsta. Am înţeles că finalele Campionatelor Naţionale se vor ţine cu siguranţă, dar încă nu se ştie luna exact. Europenele de la Paris s-au amânat, Jocurile Olimpice la fel, să vedem ce o să se întâmple cu Internaţionalele de la Cluj, La nivel international poate prin septembrie, octombrie o să găsesc ceva competiţii prin managerul meu.

R: Ţi-e dor de concursuri?

A.F.: Mi-e foarte dor, abia aştept să se reglementeze această problemă, să urc în primul avion şi să plec la competiţiile internaţionale. Chiar mi-e foarte dor de acest lucru şi sunt convins că toţi oamenii care au fost obişnuiţi cu mişcare sunt dezamăgiţi. Dar asta este, trebuie să înţelegem acest lucru şi să facem tot posibilul să fie bine.

Speranţa României la o medalie olimpică

Alin Firfirică va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021, în proba de aruncare a discului. Sportivul şi-a îndeplint baremul olimpic anul trecut în septembrie, cu o aruncare de 67,33 metri, stabilind un nou record personal. În 2019 a cucerit medalia de aur la Mondialele Militare de la Wuhan şi a fost desemnat cel mai bun atlet al anului. De asemenea, Alin este multiplu campion naţional la proba de aruncare a discului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...