Sport

Este oficial! Competiţiile de handbal se reiau din iunie!

Handbalul este primul sport din România care revine după două luni şi jumătate de pauză provocată de Pandemia de Coronavirus.

Astăzi a avut loc o şedinţă a Consiliului de Adminstraţie a FRH în urma căreia s-a luat decizia ca atât campionatul feminine, cât şi cel masculin, să începă pe 14 iunie, respectiv 15 iunie.

S-a renunţat la varianta play-off şi play-out pentru Liga Zimbrilor, iar la feminin nu se vor mai juca cele şapte etape rămase, ci doar restanţa CSM – Bucureşti – Slobozia. În acest moment CSM Bucureşti se afla la egalitate de puncte cu SCM Rm. Vâlcea 43, dar cu un meci mai puţin. În cazul în care vor câştiga restanţa cu Slobozia, “tigroaicele “ pot deveni campioane!
La băieţi, Dinamo se află pe primul loc. De asemenea cele două partide din sferturile Cupei României FAN Courier, cea dintre SCM Rm. Vâlcea şi HC Dunărea Brăila şi cea dintre CSM Bucureşti şi CSM Slatina, se vor juca, urmând ca apoi să se dueleze echipele în Final Four-ul Cupei.

„Varianta propusă şi la masculin şi la feminin este cu reluarea meciurilor la jumătatea lunii iunie. Să nu mai existe turnee play-off şi play-out. La masculin se desfăşoară doar cele 3 etape pe sistem normal tur-retur. Plus restanţele care au mai rămas. La feminin să va juca doar restanţa dintre CSM Bucureşti şi Slobozia. Şi meciurile din Cupa României FAN Courier vor avea loc” - Cristina Vărzaru, vicepreşedinte Federaţia Română de Handbal.

Programul competiţional

Liga Zimbrilor

Duminică, 14 iunie: Etapa a 24-a
Joi, 18 iunie: Etapa a 25-a
Duminică, 21 iunie: Etapa a 26-a
Duminică, 28 iunie: restanţele AHC Potaissa Turda – CS Dinamo Bucureşti (Etapa a 10-a) şi SCM Poli Timişoara – CS HC Buzău 2012 (Etapa a 23-a).

Cupa României FAN Courier masculin
24-25 iunie, Turneul Final Four
semifinala CSM Bacău – CS Dinamo Bucureşti va conta şi pentru meciul restant din campionat (Etapa a 20-a).

Liga Florilor MOL

24 iunie: restanţa din Etapa 16 (AHCM Slobozia – CSM Bucureşti).

Cupa României FAN Courier feminin
16 iunie: sferturile restante SCM Rm. Vâlcea – HC Dunărea Brăila şi CSM Bucureşti – CSM Slatina
20-21 iunie: Final Four Cupa României FAN Courier .

Nu s-a discutat despre îngheţarea campionatului

Cristina Vărzaru spune că în sedinţa de astăzi nu s-a luat în discuţie nici un moment îngheţarea campionatului.

”S-a aprobat în unanimitate de catre membrii Consiliului de Administraţie să se amâne această decizie până în momentul în care vom ajunge în această situaţie” - Cristina Vărzaru, vicepreşedinte Federaţia Română de Handbal.

Fosta mare handbalistă recunoaşte că această pauză de două luni a dat peste cap pregătirea sportivilor şi este greu ca la jumătatea lui iunie, atunci când se va relua campionatul, aceştia să fie în formă maximă.

”Situaţia este extrem de complicată pentru că am fost sportivi şi ştim cu toţii că o pauză mai lungă de o săptămână, te scoate automat din formă. Este o situaţie la care vrem să ne adaptăm. Această variantă este un semn că ne dorim ca activitatea handbalistică să reziste, să continue şi să supravieţuiască chiar şi cu acest Coronavirus”- Cristina Vărzaru, vicepreşedinte Federaţia Română de Handbal.

Cristina Vărzaru a vorbit şi despre reluarea pregătirii sportivilor după 15 mai, odată cu posibilitatea relaxării măsurilor care asigură prevenirea răspândirii Coronavirusului.

„Dacă pot începe pregătirea pe 15 mai, oricine poate intra la pregătire, nu stabilim noi… este vorba despre strategia fiecărui club când îşi aduce jucătorii în ţară, cum şi-i aduce” - Cristina Vărzaru, vicepreşedinte Federaţia Română de Handbal.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...