Sport

SCM Râmnicu Vâlcea acuză jocuri de culise: „Să-i dea titlul direct lui CSM Bucureşti!”

Florin Verigeanu, preşedintele campioanei SCM Rm. Vâlcea, crede că Federaţia Română de Handbal face tot ce este posibil ca echipa din Bucureşti să câştige campionatul. În spatele „afacerii” stă secretarul general, Cristina Vărzaru.

Variantele de încheierea campionatului propuse de Federaţia Română de Handbal în data de 27 aprilie, au stârnit vii controverse între conducătorii cluburilor din Liga Naţională. SCM Rm. Vâlcea, prin vocea preşedintelui Florin Verigeanu, a fost prima care a atacat variantele "făcute special pentru a favoriza CSM Bucureşti".

„Se propune exact formula care avantajează CSM"

„Aşa cum preconizam, se încearcă prin orice mod să se atribuie titlul de campioană echipei aflate pe locul 2 în acest moment în clasamentul Ligii Florilor, CSM Bucureşti. Vă reamintesc că în Europa s-au oprit aproximativ 20 de campionate de handbal. Marea majoritate a acestora s-au terminat prin îngheţarea lor, iar clasamentul final a fost cel din momentul întreruperii, fără a se atribui titlul. Clasamentul pentru EHF, cupele europene, a fost acelaşi, din momentul îngheţării, lucru normal după părerea mea", a declarat Verigeanu.

Oficialul oltean adaugă apoi. "În două ţări (Ungaria şi Croaţia) s-au anulat campionatele şi nu s-a acordat titlul de campioană. Clasamentul pentru EHF a fost cel din sezonul anterior. Într-un singur campionat la feminin (Norvegia) s-a aplicat o altă metodă de a stabili ierarhiile, prin împărţirea punctelor la numărul de meciuri. O metodă care nu se regăseşte în niciun regulament de departajare sau de organizare al FRH", a expus Verigeanu.

„Am chemat fetele să le testăm de Covid-19!"

Conform primului program, aprobat de FRH în Consiliul de Administraţie, handbalul ar fi trebuit să revină pe 5 iunie. „Am susţinut că, în mod real, nu mai avem timp să jucăm meciurile (11 partide în 22 de zile). Niciodată SCM Rm. Vâlcea nu a afirmat însă că nu vom juca întâlnirile pe care Federaţia le-a programat. Drept dovadă este că fetele noastre au fost convocate în perioada următoare să revină la Rm. Vâlcea, urmând ca în jurul datei de 18 mai să efectuăm testarea COVID-19. Apoi, în măsura în care se poate, să începem pregătirile. Am aflat însă că în data de 27 aprilie, FRH a schimbat programul jocurilor şi vine cu alte propuneri către Consiliul de Administraţie. Acum va trebui să vedem la ce se vor mai gândi oficialii federaţiei, pentru a lua o decizie în privinţa chemării fetelor", declară Verigeanu

„Domnişoara Vărzaru, aţi uitat de campioana României?"

„De ce avem acest punct de vedere, că totul se încearcă a fi în favoarea CSM Bucureşti! Simplu, secretarul general al FRH, declara cu seninătate înaintea Consiliului de Administraţie din luna aprilie, că a discutat cu "cel puţin jumătate din conducătorii din Liga Naţională despre programul transmis. Păi domnişoara Vărzaru, aţi uitat să întrebaţi care este părerea campioanei României sau nu vă interesează? Înţelegem că este mai uşor să discutaţi cu cei de la CSM Bucureşti, dar măcar din respect pentru ceea ce a făcut Vâlcea în handbalul românesc, puteaţi avea ceva ce vă lipseşte şi să ne întrebaţi şi punctul nostru de vedere, măcar de complezenţă", a fost mesajul lui Verigeanu pentru secretarul general al FRH.

„În rest, pot să vă spun că suntem un club cu o istorie invidiată de multe cluburi din Europa, care are în spate oameni care iubesc şi respectă handbalul şi că, indiferent de deciziile pe care le veţi lua, noi vom merge înainte, că nimeni nu e nemuritor şi ştiţi cum se spune, azi eşti, mâine nu mai eşti!", a încheiat preşedintele oltean.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...