Sport

Naţionala feminină de handbal, calificată DIRECT la EURO2020!

Pandemia de Coronavirus a dat peste cap calendarul handbalistic internaţional, iar forurile competente au luat astăzi decizii importante.

Veşti bune vin pentru naţionala feminină de handbal a României. Fetele pregătite de Bogdan Burcea au aflat în cursul acestei seri faptul că nu vor mai trebui să joace calificări pentru a ajunge la turneul final din decembrie.

”Tricolorele” au deja biletele de Euro, ca urmare a rankingului, a decis astăzi forul european, care a preferat să anuleze toate meciurile de calificare.

”Am primit cu bucurie decizia forului continental şi anume că echipa naţională feminină este calificată direct la Campionatul European din decembrie, din Norvegia şi Danemarca. Vom avea o toamnă plină din punct de vedere al competiţiilor intercluburi, atât pe plan intern, cât şi european. Putem urmări în toată această perioadă sportivele care sunt în atenţia noastră pentru convocarea la naţională, obiectivul fiind desigur o selecţie cât mai bună pentru turneul final continental” - Bogdan Burcea, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României.

Turneele preolimpice, amânate din nou

Handbalistele din naţionala României ar fi trebuit să joace în martie, în Muntenegru, turneul preolimpic. Pandemia de Coronavirus a pus stop tuturor competiţiilor, astfel încât meciurile nu au mai avut loc. Olimpiada s-a amânat pentru vara viitoare, aşa că forul internaţional a hotărât ca şi jocurile de calificare să se dispute în primăvara lui 2021.

”Federaţia Internaţională a stabilit că turneele preolimpice din luna martie să se amâne până în primăvara anului viitor, iar acest lucru este benefic pentru noi. Vom parcurge cu sportivele o experienţă deosebită la Euro, poate fi un mijloc de pregătire excepţional, atât pentru sportive, cât şi pentru noi, staff-ul tehnic. Putem acumula experienţe pozitive care ne vor fi de mare ajutor la turneul preolimpic din primvara lui 2021, atunci când vom califica România la Olimpiada de la Tokyo, din 2021” – Bogdan Burcea, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a României.

Naţionala masculină nu a prins Mondialul!

Dacă veştile au fost minunate pentru handbalistele lui Bogdan Burcea, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre naţionala masculină. Partidele din barajul pentru calificarea la turneul final au fost anulate ( ”tricolorii” ar fi trebuie să joace cu Bosnia, apoi, în cazul unei victorii, cu Ungaria). Ca şi în cazul fetelor, forul internaţional a decis ca reprezentativele cu un coeficient mai mare să fie direct calificate la Campionatul Mondial, caz în care Ungaria ne-a depăşit, astfel că băieţii lui Rareş Fortuneanu vor rata competiţia.

”Decizia forului a fost de a anula celor două baraje şi de a califica direct Ungaria la Campionatul Mondial, datorită rankingului. Este o decizie care nu ne dă dreptul să ne apărăm şansele pe teren, o decizie frustrantă şi nedreaptă, dar care trebuie respectată. Ne ambiţionează şi ne face să revenim mai puternici şi mai determinaţi să ne calificăm la Campionatul European din 2022” – Rareş Fortuneanu, selecţionerul naţionalei masculine de handbal a României.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...