Actualitate

ABA OLT: Lucrările de decolmatare şi de întreţinere a albiilor realizate în condiţii de siguranţă pe râurile din administrare

Respectând măsurile luate la nivel naţional, generate de epidemia cu Coronavirus (COVID 19), în ceea ce priveşte deplasarea în teren, în echipe de maxim 3 persoane, echipate cu măşti şi mănuşi de protecţie, precum şi respectarea distanţării sociale, Administraţia Bazinală de Apă Olt, prin formaţiile de lucru din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apei Vâlcea, a continuat desfăşurarea lucrărilor de întreţinere a cursurilor de apă conform programului de Gospodărire a Apelor, aprobat pe anul 2020.

Astfel, în perioada 01 martie- 03 aprilie 2020, pe cursurile de apă din judeţul Vâlcea au fost desfăşurate lucrări de decolmatare, corecţie, reprofilarea albiilor minore şi protecţia malurilor în zonele: Lotru, la Malaia – volum de terasamente de 2640 mc; Topolog, la Milcoiu, amonte pod DN – volum de terasamente de 3000 mc; Cacova, la Stoenesti –volum de terasamente de 4070 mc; Râmeşti, la Horezu, zona parc – volum de terasamente de 450 mc; Bistricioara, la Tomşani, punct Teodorescu – volum de terasamente de 3040 mc; Pesceana, la Drăgăşani - volum de terasamente de 3500 mc şi Peşteana, la Ghioroiu, punct Oprişan –volum de terasamente de 4000 mc.

Tot în această perioadă au fost efectuate lucrări de defrişări de vegetaţie şi igienizare pe cursurile de apă din judeţ în zonele: Olăneşti, in zona municipiului Rm. Vâlcea; Valea Serbăneasa, la Nicolae Balcescu; Olăneşti, la U.A.T. Olăneşti; Latoriţa, la Ciunget; Voineşiţa, la Voineasa; Ursani, la Horezu; Luncavăţ, la Horezu; Otăsău, la Mănăstirea Dintr-un Lemn; Govora, la Mihaeşti; Dalga, la Drăgăşani; Stefanestis şi Pesteana, la Bălceşti – Ghioroiu.

Pentru aceste lucrări au fost folosite utilajele din dotare: buldoexcavator, motocositoare, defrişatoare, excavator şi buldozer.

Menţionăm faptul că la fiecare lucrare echipele noastre trebuie să adune deşeurile aruncate pe malurile apelor de anumiţi cetăţeni certaţi cu civilizaţia, deşeuri care, de fiecare dată, îngreunează înaintarea lucrărilor.

Revenim cu rugămintea către autorităţile publice locale, care sunt responsabile de gestionarea regimului deşeurilor, să igienizeze cursurile de apă în arealul pe care îl administrează. După cum se cunoaşte, aceste deşeuri aruncate pe malurile apelor, în special acolo unde sunt lucrări hidrotehnice, pot deveni baraje în calea apei, motiv pentru care gospodării şi terenuri agricole pot fi inundate.

În acest sens, implicarea dumneavoastră în igienizarea cursurilor de apă ar uşura bunul mers al lucrărilor de decolmatare, corecţie şi reprofilarea albiilor.

Subliniem faptul că instituţia noastră nu are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor de pe maluri şi din cursurile de apă, ci întreţinerea albiilor şi a malurilor acestora. Astfel, prin programul anual de gospodărire a apelor, pe lângă lucrări de decolmatare, reprofilări de albii şi terasamente, se întreprind acţiuni de cosire şi defrişare a suprafeţelor acoperite cu vegetaţie şi degajarea terenurilor de vegetaţia cosită.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...