Special

A fost asamblat primul modul din compunerea Sistemului Modular Mobil de Izolare şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa

Unitatea medicală va constitui o secţie de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, cu forme uşoare şi moderate

Primul modul din compunerea Sistemului Modular Mobil de Izolare şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa a fost asamblat luni, 30 martie. După echiparea cu aparatură medicală, acest prim modul va constitui o secţie de tratament pentru pacienţii infectaţi cu COVID-19, cu forme uşoare şi moderate, şi va avea o capacitate de 55 paturi, din care şase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă. Cazurile severe vor fi tratate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, conform protocoalelor medicale.

Miercuri, 01 aprilie, continuă activitatea de instalare a următorului modul al SMMIT, de triaj şi de izolare, activitate începută marţi, 31 martie, unde vor fi amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19, care vor fi plasaţi în carantină.

Până la această dată, au fost montate 6 ventilatoare ATI, 20 de concentratoare de oxigen pentru filtrarea aerului contaminat şi pentru împiedicarea răspândirii virusului, precum şi alte sisteme logistice. Direcţia Medicală a MApN are în derulare proceduri de achiziţie pentru aparatura medicală, materialele necesare bunei funcţionări a acestei facilităţi medicale, precum şi un aparat de testare moleculară PCR, pentru depistarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus. După finalizarea acestor proceduri, urmează etapa de operaţionalizare medicală a SMMIT Constanţa.

Militarii din forţele navale şi terestre lucrează la montarea unităţii medicale şi a taberei de carantinare amplasate pe Stadionul Portul din Constanţa, iar autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, operatorii economici şi alte entităţi juridice din Constanţa sprijină permanent MApN pentru asigurarea facilităţilor necesare şi pentru ca facilitatea medicală să fie operaţională cât mai curând posibil. După etapa de operaţionalizare logistică, urmează etapa de operaţionalizare medicală, care prevede dotarea cu toată aparatura medicală necesară. Obiectivul medical modular de la Constanţa, pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu COVID-19 îşi va începe activitatea după obţinerea acreditării/avizării de către Ministerul Sănătăţii.

În conformitate cu Ordonanţa Militară nr. 04 şi cu ordinul de acţiune al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanţa a trecut în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor / Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime. În incinta Spitalului Clinic Căi Ferate Constanţa vor fi amenajate spaţii pentru cazarea personalului medical şi de suport care deserveşte spitalul modular mobil şi tabăra de carantinare, amplasate pe stadionul Portul.

Activitatea de asistenţă medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilităţile SMMIT şi cele ale Spitalului CF Constanţa va fi asigurată de personal medical şi de suport de la următoarele structuri: Spitalul Militar de Urgenţă Constanţa „Dr. Alexandru Gafencu”, Spitalul Clinic CF Constanţa, Centrul de Medicină Navală, Direcţia de Sănătate Publică şi alte structuri medicale din Constanţa. Dacă situaţia epidemiologică o va impune, va fi detaşat, la Constanţa, personal medical şi auxiliar de la Institutul Naţional de Medicină Aeronautică şi Spaţială şi de la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament al Armatei „Acad. dr. Ştefan Milcu” din Bucureşti.

Personalul medical al MapN face toate eforturile pentru a sprijini medicii şi personalul auxiliar din Constanţa, pentru descongestionarea spitalelor în cazul unui număr mare de infectaţi cu noul tip de coronavirus.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...