Actualitate

Prefectura Vâlcea: Numărul de cazuri de infecţie cu COVID-19 din judeţul Vâlcea apărut în spaţiul mass-media este eronat

Centrul judeţean de coordonare şi conducere a intervenţiei demontează ştirile false apărute în spaţiul mass-media cu privire la numărul de cazuri de infecţie cu COVID-19 din judeţul Vâlcea.

Astfel, la data de 29 martie 2020, situaţia epidemiologică din judeţul Vâlcea se prezintă astfel:

- 245 de persoane aflate în carantină instituţionalizată, dintre care 28 de persoane intrate în centrele de carantină din judeţ în ultimele 24 de ore;
- 1.743 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliul.

De la ultima informare, au ieşit din carantină 11 persoane, iar din izolare la domiciliu 26 de persoane, în prezent, starea de sănătate a acestora fiind bună şi nu reprezintă un pericol pentru populaţie.

Cât priveşte situaţia de la staţia de Ambulanţă Drăgăşani, precizăm că în acest moment persoanele în cauză se află în izolare la domiciliu, personalul medico-sanitar este monitorizat zilnic şi a fost făcută o recomandare privind dezinfecţia spatiilor de către DSP Vâlcea.

De asemenea, dorim să facem cunoscut că numărul de cazuri de infecţie cu COVID-19 din judeţul Vâlcea apărut în spaţiul mass-media este eronat. Recomandăm pe această cale consultarea căilor oficiale de comunicare, informaţiile referitoare la cazurile de persoane infectate cu noul coronavirus şi numărul acestora fiind comunicate doar la nivel central, de Grupul de Comunicare Strategică.

Alte 1.400 de combinezoane au ajuns azi-noapte, la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, acestea fiind deja distribuite către personalul medical din judeţ implicat în lupta contra coronavirus.

Astfel, 600 dintre echipamentele de protecţie primite de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au fost direcţionate către Spitalul orăşenesc Horezu, 100 către Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean şi alte 200 către Direcţia de Sănătate Publică.

Restul de 500 de combinezoane au rămas în depozitul ISU urmând să fie folosite de personalul inspectoratului şi de cel de la Ambulanţa Vâlcea.

Acest nou lot de echipamente de protecţie vine în completarea lotului de 1.380 de combinezoane, ajunse vineri în judeţ pentru personalul medical şi non-medical care asigură asistenţa medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească, precum şi transferul interclinic.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean şi Poliţia Locală au continuat şi în ultimele 24 de ore misiunile impuse de starea de urgenţă şi de ordonanţele militare aflate în vigoare, efectuând controale şi verificări atât în patrule mixte, cât şi separat. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare sau carantină, precum şi a celorlalte măsuri din ordonanţele militare, fiind verificate 1.084 de locaţii şi 2.501 persoane.

În urma acestor verificări au fost aplicate 163 de sancţiuni, cu o valoare de 199.000 de lei, pentru nerespectarea dispoziţiilor Ordonanţei Militare nr.3 privind circulaţia cetăţenilor în afara locuinţelor sau gospodăriilor, precum şi şapte sancţiuni de natură economică, cu o valoare de peste 25.000 de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...