Economic

Valentin Ionescu: ASF a luat măsuri pentru pentru o abordare convergentă în utilizarea prerogativelor legale în vederea menţinerii unei evoluţii ordonate pe pieţele financiare nonbancare

Directorul Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară în cadrul ASF, domnul Valentin Ionescu, a declarat:

“Stabilitatea pieţelor şi protecţia consumatorilor din pieţele financiare nebancare sunt vizate în primul rând de măsurile adoptate de către ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară monitorizează atent evoluţiile pe piaţa de capital, piaţa asigurărilor şi piaţa pensiilor private din România, în contextul generat de efectele epidemiei Covid-19.

Comunicarea cu entităţile reglementate a fost intensificată şi sunt urmărite în mod deosebit acţiunile entităţilor legate de actualizarea şi transmiterea planurilor de continuitate a afacerii care să ţină cont de impactul COVID-19. De asemenea, ASF urmăreşte în cadrul acestei comunicări sporite aplicarea de către entităţile pieţei a unui regim ridicat de transparenţă cu privire la impactul estimat asupra activităţii acestor entităţi ca urmare a efectelor generate de epidemia Covid-19, prin raportările specifice fiecărui segment de piaţă.

În acelaşi timp, ASF asigură comunicarea şi colaborarea cu alte autorităţi ale administraţiei publice şi centrale, precum şi coordonarea cu organismele europene responsabile cu privire la piaţa financiară şi în mod deosebit cu Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) şi Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale (EIOPA), pentru o abordare convergentă în utilizarea prerogativelor legale în vederea menţinerii unei evoluţii ordonate pe pieţe”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...