Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, Krim Ljubljana – SCM Rm. Vâlcea 28-28 (13-12)

SCM Rm. Vâlcea, încă un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Vâlcea a reuşit să scoată un punct din deplasarea de la Ljubljana, deşi a avut mari probleme de sănătate în lot. Gripa a făcut ravagii printre jucătoare.

SCM Rm. Vâlcea a terminat la egalitate cu Krim Ljubljana, 28-28, într-un meci din Grupa 2 a Ligii Campionilor la handbal feminin. Rezultatul înseamnă o calificare în proporţie de 99% în sferturile de finală pentru campioana României. Echipa lui Florentin Pera mai are nevoie de un egal pentru a fi între cele mai bune opt echipe ale Europei. Krim Ljubljana a egalat cu 10 secunde înainte de final.

SCM Rm. Vâlcea a jucat în condiţii speciale la Lujbljana. După accidentarea centrului Alicia Fernandez, mai bine de jumătate de echipă a fost afectată de gripă. Jucătoarele lui Florentin Pera au fost eroine doar prin simplul fapt că au reuşit să se ridice din pat, după ce au făcut febră 39 C, şi au intrat la luptă.

Jocul cu Krim Ljubljana a fost mai degrabă unul al supravieţuirii, Vâlcea a forţat doar atât cât s-a putut. Echipa a avut totuşi ritm de joc, iar după câteva minute a luat un avans de trei goluri, 7-4 (min. 17). Foarte interesant, desprinderea a venit pe o inferioritate numerică, în 2 minute reuşind un „parţial” de 3-0.

Krim Ljubljana a suferit în tur cea mai drastică înfrângere a sezonului, cu 31-16, astfel că a ţinut mult să se revanşeze în acest meci. Profitând şi de condiţia fizică a adversarei, a reuşit să ţină pasul, iar până la pauză a egalat şi a trecut şi la conducere, 13-12.
Krim a avut patru goluri avans la startul reprizei a doua

Cele mai bune momente ale gazdelor au venit la reluarea părţii secunde, când au marcat trei goluri consecutive şi au ajuns la 16-12. Lopez şi Elghaoui au avut însă reacţie, iar fiecare cu câte două goluri au restabilit egalitatea în minutul 38, scor 16-16.

De aici şi până la final, cele două echipe au mers cap la cap, excepţia fiind în minutul 55, când Mireya Gonzalez a asigurat un avantaj de două goluri pentru Vâlcea (26-24). În ultimul minut. Elghaoui s-a remarcat din nou şi a înscris pentru 28-27, dar la faza imediat următoare Jelena Trifunovic a fost descalificată. Atunci când au mai rămas 10 secunde, Krim a obţinut un 7 metri, în ciuda eforturile din tabăra campioanei României de a-şi bloca adversara. Varagic a transformat aruncarea de la 7 metri, astfel că partida s-a terminat la egalitate, 28-28. Un rezultat oricum foarte bun pentru Vâlcea, care mai are nevoie de doar de un punct cu Savehof, săptămâna viitoare, pentru a fi calificată matematic în sferturile de finală.

Krim Ljubljana 28
Van Kreij 8, Varagici 7, Mavsar 5, Klemencici 3, Zulici 3, Snopova 1, Ljepoja 1.
Antrenor: Uros Bregar

SCM Rm. Vâlcea 28
Gonzalez 7, Elghaoui 6, M. Lopez 4, Da Silva 2, Trifunovici 2, Norgaard 2, Liscevici 2, Florica 1, Zamfirescu 1, Badea 1.
Antrenor: Florentin Pera

Programul celor de la Vâlcea în ultimele două runde
• SCM Rm. Vâlcea - Savehof, 29 februarie
• Gyor - SCM Rm. Vâlcea, 7 martie

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...