Actualitate

Zece focare de pestă porcină, confirmate în judeţul Vâlcea

Prefectul judeţului Vâlcea, Tiberiu Costea, a convocat joi, 30 ianuarie 2020, în şedinţă extraordinară, Centrul Local pentru Combaterea Bolilor Vâlcea, în vederea adoptării măsurilor de urgenţă ce se impun după apariţia a două noi focare de pestă porcină africană în judeţ.

Potrivit buletinelor de analiză trimise de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) Bucureşti, virusul a fost confirmat la un porc mistreţ din Fondul Cinegetic 13 Cozia şi la un altul găsit mort în Fondul de Vânătoare 30 Govora, de pe raza oraşului Băile Govora.

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, Gabriel Miclea, a precizat că în prezent mai există o suspiciune de PPA şi la un porc domestic dintr-o gospodărie din comuna Dăeşti. Probele recoltate au fost trimise deja la laboratorul de analize şi se aşteaptă rezultatele.

Reprezentantul Direcţiei Silvice Vâlcea a precizat că în Fondul Cinegetic 38 Dobruşa, unde au fost confirmate cele mai multe cazuri de pestă porcină africană la mistreţi din judeţul Vâlcea, până acum au fost descoperiţi 58 de mistreţi morţi şi şase au fost împuşcaţi, mai fiind doar un singur mistreţ de împuşcat pentru a realiza cota suplimentară prevăzută ca măsură pentru combaterea focarului din zonă.

În prezent, în judeţul Vâlcea sunt confirmate 10 focare de pestă porcină africană în gospodăriile populaţiei (câte unul în Băbeni, Păuşeşti-Măglaşi, Drăgoeşti, Drăgăşani, Lungeşti, Olanu, Perişani, Băile Olăneşti şi două în comuna Orleşti) şi 56 de cazuri, dintre care 50 pe Fondul Cinegetic 38 Dobruşa, la mistreţi.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...