Sub Lupă

La ISU Dolj, 101 de cadre angajate sunt rude între ele!

Marcel Vela: “S-ar putea ca această epidemie să fie în toată ţara”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, luni, că se vor face verificări în mai multe judeţe, după ce la ISU Dolj presa a relatat că cele 101 cadre angajate sunt rude între ele. ”S-ar putea ca această epidemie să fie în toată ţara”, a spus Vela.

Ministrul de Interne a precizat că, luni, Corpul de Control a plecat la Dolj pentru verificări la ISU unde presa a relatat că cele 101 cadre ale instituţiei sunt toate rude între ele.

”Evident că această verificare se va extinde şi la nivelul altor judeţe, pentru că s-ar putea ca această epidemie să fie în toată ţara”, a spus Marcel Vela.

Întrebat ce poate face dacă se dovedeşte că persoanele respective au luat concursul de angajare, Vela a spus: ”O să vedeţi”.

La rândul său, Florea Constantin, inspector-şef ISU Oltenia al judeţului Dolj, a precizat, pentru MEDIAFAX, că sunt multe situaţii în Inspectorat în care atât soţul, cât şi soţia lucrează în instituţie.

Marcel Vela a anunţat că trimite Corpul de Control la ISU Dolj pentru a afla dacă este adevărat că peste 100 de angajaţi din unitate au diferite grade de rudenie între ele şi dacă se impun sancţiuni. Reprezentanţii ISU spun că nu cunosc cifra exactă, însă este posibil să fie reală.

“Cineva a pus o întrebare, iar IGSU a cerut un raport (în privinţa acestei situaţii, n.r.). Domnul ministru când a auzit, a zis că trimite Corpul de Control. Posibil să vină mâine, poimâine. Dacă vine, suntem aici şi-l aşteptăm. (…) Nu e o problemă. (...) Nu ştiam că e ăsta numărul de cadre, pentru că n-am avut o evidenţă. Păi dacă sunt soţ şi soţie, lucrează de15 ani, sunt cu şcoală militară, ce să le fac eu? Să-i duc să lucreze în alt judeţ?! Sunt multe situaţii de soţ-soţie. Unii lucrează împreună, alţii lucrează separat, pe alte activităţi, pe alte servicii (...) Grade de subordonare nu există în legătură directă”, a declarat pentru MEDIAFAX col. Florea Constantin, inspector-şef ISU Oltenia al judeţului Dolj.

Acesta a precizat că nu ştia că sunt angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele, însă numărul este posibil să fie corect.

„Din câţi suntem încadraţi la toate subunităţile, în tot judeţul, sunt copii de cadre care au fost admişi la şcoală, au revenit după ce s-a terminat şcoala. Sunt în judeţ sau sunt şi în aceeaşi subunitate. Sigur că da. Din 2007-2008, când au fost încadrările, e posibil să fie, dar asta ştiu exact cei de la Resurse Umane. Nu ştiu dacă sunt o sută sau peste o sută de colegi care au copii sau fraţi sau alte legături de rudenie. Că alte legături nu ştiu cum le-au luat. Probabil sunt cu naşi, cu fini, cu moşi, nepoţi”, mai precizează sursa citată.

Precizările vin după ce, în spaţiul public, a apărut informaţia potrivit căreia la ISU Dolj angajate 101 cadre militare care au diferite grade de rudenie între ele.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...