Actualitate

Duminică 12 ianuarie, ora 19.00!

Teatrul Anton Pann: Premieră ”În cealaltă cameră", regia Vlad Massaci

Prima premieră din acest an, eveniment care va avea loc în această duminică de 12 ianuarie, de la ora 19.00, stă sub semnul aniversării celor 30 de ani de la înfiinţarea Teatrului Anton Pann. Este vorba de spectacolul ”In cealaltă cameră", de Sarah Ruhl, regia Vlad Massaci".

Sarah Ruhl dramaturg de origine americană, profesor şi eseist, este câştigătoare a numeroase premii de teatru. Piesa ei ”În cealaltă cameră”, scrisă în 2009, marchează debutul ei ca scriitoare pe Broadway, iar la scurt timp această piesă adună 3 nominalizări la Premiile Tony şi ajunge în etapa finală a Premiilor Pulitzer.

„În cealaltă cameră” nu este o piesă feministă dar este un spectacol despre femeie ce tratează teme precum ignoranţa din perioada victoriană asupra nevoilor femeilor, maternitatea, gelozia sau naivitatea. Deschiderea minţii începe cu emanciparea simţurilor, ea aducând în prim plan un instrument electric care trata femeile de „isterie” la sfârşitul secolului al XIX-lea. Şi e o comedie. Este un fel de „Nora” a lui Ibsen, contemporană, ultima staţie înaintea de lunga călătorie spre emancipare a femeii.

Pe scurt, ”povestea începe într-o epocă în care nefericirea femeii era diagnosticată ca „isterie”, iar tratamentul se datora „zorilor electricităţii”-Vlad Massaci.

Vlad Massaci, unul dintre regizori cu faimă ai acestei ţări, cu numeroase premii la activ şi invitaţii în festivaluri naţionale şi internaţionale, cu piese puse în scenă la cunoscute teatre din Europa şi la majoritatea teatrelor de renume din România, fost professor (UNATC) Bucuresti, 2003 – 2006, revine la Teatrul Anton Pann realizând şi această nouă premieră. Vă reamintim că tot la acest teatru a mai pus în scenă încă două piese de succes: ”O poveste ciudată cu un câine la miezul nopţii”, dramatizare de Simon Stephens după romanul lui Mark Haddon şi ”FEMEI/BĂRBAŢI” de Willy Russell, scenografia, sound, light design&video Andu Dumitrescu, cu cea din urmă urcând pe scena Festivalului Naţional de Teatru în 2015. În 2019 revine la Teatrul Anton Pann şi împreună cu o echipă de tineri frumoşi pune în scenă acest nou spectacol a cărui premieră va avea loc la început de ianuarie 2020. În acest spectacol premiaţilor actori ai Teatrului Anton Pann li se alătură şi alte două nume. Este vorba de Ana Carablais şi Iulia Verdeş, cea din urmă jucând rolul Elenei Chrissoveloni în filmul de mare succes, ”Maria, Regina României”. Ei sunt frumoşi şi talentaţii actori care vor juca în premiera spectacolului ”In cealaltă cameră", de Sarah Ruhl, regia Vlad Massaci", eveniment care va avea loc duminică 12 ianuarie, ora 19.00, Sala Mare a Teatrului Anton Pann.

Să-i cunoaştem: Catherine Givings - Denisse Moise; Dr. Givings – Alexandru Beteringhe; Sabrina Daldry – Ana Maria Carablais; Leo Irving – Vladimir Purdel; Annie – Iulia Verdeş; Elizabeth – Réka Szász; Dick Daldry – Kostas Mincu. Traducerea: Diana Cavallioti şi Cristi Juncu; Scenografia: Tudor Prodan; Regia: Vlad Massaci. Şi pentru că pe 13 ianuarie este ziua regizorului Vlad Massaci, cu bucurie îi spunem şi noi la mulţi ani şi la căt mai multe spectacole.

Acesta este primul eveniment care stă sub semnul aniversării celor 30 de ani de teatru. Prefectura Vâlcea prin decizia cu nr 321 decide, începând cu data de 1 mai 1990, înfiinţarea Teatrului de Stat, mai tarziu primind numele de Anton Paann. Anul acesta se vor împlini 30 de ani de teatru profesionist. Le spunem la mulţi ani şi la cât mai multe activităţi de top. Patru(4) participări în selecţia oficială a Festivalului Naţional de Teatru Bucureşti, cel mai important festival de teatru din România unde sunt prezentate cele mai bune spectacole din ţară ale anului şi 3 prezenţe în Gala Premiilor UNITER (cele mai importante premii ale Teatrului românesc) pentru un teatru din provincie şi nu de provincie înseamnă profesionalism.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...