Actualitate

Comunicat de presă!

Mircia Gutău: Participarea la Balul Primăriei se face în urma achitării unei taxe care, împreună cu sponsorizările primite, acoperă toate costurile acestui eveniment

Preşedintele unei formaţii de salvatori locali foarte anonimi – şi la cum am văzut recent că se mănâncă între ei, cu mari şanse să rămână mai departe în acelaşi anonimat – face o criză de alergie pe care o expediază public printr-un comunicat întregii lumi. Domnul în cauză se umple de pete roşii la ideea Balului Primăriei din această seară – că de ce, că cu cine, că din ce bani şi aşa mai departe. Suplimentar, între o scărpinătură şi un strănut, acelaşi domn critică şi muzica unui astfel de eveniment şi am căutat cu atenţie să văd dacă nu face vreo referire şi la meniu – din fericire, nu.

Preşedintele salvatorilor locali are o problemă evidentă cu tradiţiile locului. Altfel nu-mi explic cum de atacă atât de vehement o iniţiativă pe care eu am preluat-o de la fostul primar Sorin Zamfirescu, domnia sa reînviind Balul de la Casa Ofiţerilor din paginile distinsului scriitor Constantin Mateescu – adică un eveniment de marcă al vechii urbe a Râmnicului, o adevărată emblemă a societăţii. Se mai critică şi muzica folclorică ce animă în parte acest eveniment, adusă pe scenă de admirabili interpreţi de muzică populară – evident că şi această tradiţie îi repugnă şi, în plină criză alergică, îi umple pielea de băşici. În fine, ajuns la paroxismul crizei, suferindul reclamă costul acestui eveniment, care ar fi plătit din impozitele contribuabililor. Doar că domnul este într-o mare eroare: participarea la Balul Primăriei făcându-se în urma achitării unei taxe care, împreună cu sponsorizările primite, acoperă toate costurile acestui eveniment.

Balul Primăriei din această seară pune capăt unui an plin de realizări pentru Râmnic şi este un mod de a mulţumi şi de a-i evidenţia pe cât mai mulţi dintre cei care au pus umărul la acestea. Este modul în care administraţia locală îşi arată aprecierea faţă de oamenii Cetăţii, care au pus efectiv o cărămidă la zidurile ei şi nu doar au stat pe margine să dea din gură. Că preşedintele salvatorilor locali nu are ochi pentru asta o voi pune tot pe seama alergiei care îl face să lăcrimeze de nu mai vede nimic din toate lucrurile bune care se petrec în jurul său. Aşa că îi recomand acestuia sa îi scrie repede o scrisoare lui Moş Crăciun în care să îi ceară un tratament de specialitate anti-alergic - cine ştie, poate mai este vreo şansă să revină la normal.

Mircia Gutău,
Primar

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...