Sub Lupă

Poliţiştii vâlceni au destructurat o grupare specializată în furturi de animale

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Brezoi şi Posturilor de Poliţie Comunală Racoviţa, Câineni, Boişoara şi Titeşti au efectuat două percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Porumbacu şi Poplaca, din judeţul Sibiu, la două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Poliţiştii din cadrul Posturilor de Poliţie Comunale Racoviţa şi Boişoara efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi, în 3 cauze penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada 02 - 08 decembrie a.c., persoane necunoscute au sustras de pe raza comunelor Racoviţa şi Boişoara, 6 bovine şi o cabalină, precum şi alte bunuri, prejudiciul fiind de peste 15.000 lei.

În urma activităţilor investigativ operative efectuate de poliţişti, în seara de 10 decembrie a.c., în baza mandatelor de percheziţie emise de Judecătoria Brezoi au fost efectuate două percheziţii domiciliare, pe raza comunelor Porumbacu şi Poplaca, din judeţul Sibiu, fiind descoperită o bovină din cele sustrase, precum şi alte bunuri. Totodată au mai fost descoperite alte 3 bovine, din cele sustrase, în gospodăriile unor persoane care le-ar fi cumpărat de la cei bănuiţi de sustragerea lor, iar restul animalelor ar fi fost sacrificate.

De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării autoutilitara care ar fi fost folosită pentru sustragerea animalelor şi au fost confiscate şi sumele de 12.000 euro şi 14.000 lei.

În urma probatoriului administrat poliţiştii au dispus reţinerea pe 24 de ore, faţă de doi tineri de 21 şi 24 de ani, din judeţul Sibiu, aceştia fiind încarceraţi la Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, iar în cursul zilei de astăzi aceştia vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor doi tineri şi identificarea tuturor persoanelor implicate.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale Vâlcea şi al poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu. 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...