Actualitate

Drumul judeţean spre Spitalul de Pneumoftiziologie, asfaltat de Consiliul Judeţean Vâlcea

Primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu, spune că CJ Vâlcea este alături de comunitatea din Mihăeşti pentru că asfaltează drumul judeţean care duce spre Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăeşti.

„În zonă, se află domeniul Brătienilor, care include parcul dendrologic, două lacuri cu nuferi şi exista un frumos palat brâncovenesc, care a aparţinut marelui om politic Vintilă Brătianu. Au fost finalizate lucrările la proiectul european pe Măsura 7.2., care prevedea asfaltarea a 7,5 kilometri de drum. Valoarea proiectului a fost de 1 milion de euro. Încă de anul trecut, prin fonduri europene, comunei Mihăeşti i-a fost acceptat la finanţare un proiect care vizează asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 7,5 kilometri, dar şi amenajarea pe o lungime de 14 kilometri a rigolelor şi construirea de poduri şi podeţe de acces în gospodării, pe ambele laturi ale drumului. Prin Hotărârea nr. 36/2019, Consiliul Local al comunei Mihăeşti a aprobat realizarea investiţiei «Asfaltare străzi sat Govora», la suma de peste 4,9 miliarde de lei vechi”, a declarat Constantin Bărzăgeanu, primarul din Mihăeşti.

Necesitatea realizării investiţiilor cuprinse în proiectul „Asfaltare străzi sat Govora” rezultă din faptul că: dezvoltarea economică-socială durabilă a spaţiului rural este condiţionată de îmbunătăţirea infrastructurii rurale şi în mod special a infrastructurii rutiere; dezvoltarea infrastructurii rutiere de bază influenţează în mod direct, dezvoltarea activităţilor, valorificarea potenţialului agricol din zonă; dezvoltarea infrastructurii favorizează stabilizarea populaţiei existente şi creşterea numărului de locuitori.

În luna mai, tot Consiliul Local al comunei Mihăeşti a aprobat proiectul de buget local pe anul 2019 la nivelul sumei de 16,14 milioane de lei. Primarul comunei Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu, anunţă că a fost aprobat proiectul tehnic şi au fost actualizaţi indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construire dispensar medical, sat Buleta” la valoarea de peste 3 milioane de lei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...