Sport

Cu bicicleta la castelul Brukenthal

Un traseu spectaculos prin castelul Brukenthal, frig, noroi şi multi ciclişti fericiţi – aşa s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Ciclocros. Ede Molnar s-a impus la categoria Elite

Campionatele Naţionale de Ciclocros au fost găzduite de curtea Castelului Brukenthal din Micăsasa. Traseul le-a dat ceva bătăi de cap sportivilor. Deşi precedenta cursă de ciclocros la care participase a avut loc în 2018, Edi Molnar şi-a trecut în palmares titlul naţional la categoria Elite.
“Nu au trecut nici 24 de ore de când m-a sunat managerul echipei să mă întrebe dacă am chef să vin la acest concurs, dacă sunt pregătit. Sincer, nu eram, am început săptămâna trecută pregătirea pentru sezonul 2020, dar am zis să încerc, e un titlu de campion naţional. Încă un titlu e super tare. Traseul m-a scuturat puţin, dar după a treia tură am intrat în ritm şi m-am distanţat de restul. Sunt multe curse de genul acesta, e interesant, vin mulţi susţinători. Cel mai fain la ciclocros e noroiul, murdăria” – Ede Molnar, campion naţional la ciclocros.
“Uiţi de frig şi de noroi”
Fetele nu s-au lăsat nici ele mai prejos, au îndurat frigul şi noroiul şi au încheiat cursa de ciclocros în aplauzele spectatorilor. La 19 ani, Eszti Bereczki a cucerit al patrulea său titlu naţional.
“La prima vedere mi s-a părut destul de ok traseul, dar erau şi zone neplăcute, de exemplu pe gheaţă. Îmi place mult ciclocrosul şi după ce îţi găseşti ritmul pe un traseu, ţi se pare mult mai distractiv decât înainte. Uiţi de frig şi de noroi şi doar te bucuri că te dai cu bicicleta” – Eszti Bereczki, campioană naţională la ciclocros.
Ciclocrosul are viitor în România
Prezent la cursele de ciclocros de la Micăsasa, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism i-a premiat pe campionii naţionali. Eduard Novak îi prevede un viitor frumos acestei discipline.
“E foarte interesant ciclocrosul, nu degeaba este nebunie în Olanda, Belgia şi în ţările cu tradiţie. Îmi pare bine că sunt câţiva organizatori care îsi dau interesul si reuşim astfel să organizăm campionatul naţional şi cupele naţionale. Ciclocrosul începe să devină din ce în ce mai popular, mă bucur că există viitor şi că sportivii vor să participe la această disciplină. Nu avem tradiţie în acest sport, dar avem dorinţă şi asta e cel mai important” – Eduard Novak, preşedinte FR Ciclism.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...