Administraţie

Iluminat inteligent stradal în Guşoeni

Primarul Nicolae Concioiu a fost artizanul unui proiect important pentru localnicii din Guşoeni. În comună trăiesc multe persoane singure şi altele vârstnice care se tem să circule chiar şi câţiva metri pe întuneric.

Oamenii au dorit mereu stâlp de iluminat la poarta fiecăruia. Proiectul de iluminat inteligent stradal este în plină implementare la Guşoeni, s-au montat 300 de lămpi din totalul de 600 şi fiecare stâlp de energie va fi dotat cu o lampă inteligentă. Această lampă are un mic computer în interior care poate fi programat şi între anumite ore stabilite, consumul de curent electric se reduce la jumătate. Guşoeniul este şi singura localitate din Vâlcea a cărei administraţie are o centrală pe celule fotovoltaice care produce 57 de mii de kilovaţi deci consumul pentru iluminatul stradal va fi acoperit din producţia proprie ca şi iluminatul instituţiilor publice din localitate.

“Amplasarea acestor lămpi se va realiza în toată localitatea, în toate satele şi cătunele. Nu va exista uliţă care să nu fie luminată. Proiectul este finanţat cu bani din bugetul local, dar şi cu sprijinul Companiei OMV Petrom”, a declarat edilul comunei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...