Monden

Teatrul Anton Pann si managerul Tavi Costin, premiaţi de Fundaţia ”Nişte Tărani”

La ceremonia de decernare a premiilor anuale ale Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „NIŞTE ŢĂRANI”, eveniment care a avut loc sâmbătă 9 noiembrie, în comuna Slătioara judeţul Vâlcea, la bisericuţa din Vioreşti, actorul Tavi Costin, managerul Teatrului Anton Pann, a fost premiat pentru rolul Preşedintelui din spectacolul ”Crăciunul Preşedintelui”, regia Chris Simion-Mercurian.

Iată ce spunea scriitorul Dinu Săraru, iniţiatorul acestor premii, cel care a înfiinţat Fundaţia ”Nişte Tărani”: ”Ne aflăm în faţa unui mare talent actoricesc, este unul dinte cei mai înzestraţi actori din generaţia tânără.Eu, rar am mai întâlnit, în cei 70 de ani de experienţă teatrală, un actor la 28 de ani cu o disponibilitate rară de creaţie...de a creea caractere, personaje cu faţete multilaterale. I-a dat Dumnezeu un har pentru care eu mă bucur că l-am descoperit la Râmnicu Vâlcea, oraşul meu de suflet şi de naştere. Am fost bucuros să atrag atenţia şi autorităţilor vâlcene că au câştigat prin acest tânăr un artist care poate să facă din Teatrul Anton Pann ceea ce eu mi-am dorit atunci când i-am dat numele teatrului de ”Anton Pann” Te felicit încăodată că ţi-a dat Dumnezeu harul acesta, să te ţii de el pentru că astfel nu ai cum să te justifici în faţa lui Dumnezeu.”

Totodată, Tavi a mai ridicat şi al doilea premiu, Premiul pentru Teatrul Anton Pann.

Un alt premiu i-a revenit regizoarei Chris Simion-Mercurian, cea care a realizat la Teatrul Anton Pann spectacolul ”Crăciunul Preşedintelui” a cărui premieră, din 16- 17 mai 2019, s-a jucat prezenţa autorului, a scriitorului Pascal Bruckner. Este binecunoscută activitatea scriitoarei Chris Simion Mercurian, romancieră, regizor de teatru, scenograf, dramaturg, scenarist, creatoare a Festivalului Naţional de Teatru Independent, cea care s-a dedicat construirii unui Teatru, Gri¬vi¬ţa 53, teatru realizat prin apel la do¬naţii publice. Feicitări le spunem tuturor pentru aceste premii, felicitări Tavi Costin, felicitări întreagii echipe a Teatrului Anton Pann, felicitări Chris Simion-Mercurian!

Decernarea acestor premii se acordă anual unor personalităţi culturale, literare, artistice sau jurnalistice, din administraţie sau mediul de afaceri, care au contribuit la pregătirea şi formarea în România a unui nou univers spiritual ţără-nesc.

Marele premiu de anul acesta a fost împărţit de doi dintre nominalizaţi - Nicolae Dabija şi Florin Georgescu.

Începând cu anul 1998 şi până în prezent, în incinta sacră a bisericuţei din satul Vioreşti, comuna Slătioara, bisericuţă monument arhitectural, celebră prin impresionanta Friză a potecaşilor, are loc ceremonia înmânării premiilor naţionale anuale ale Fundaţiei ”NIŞTE ŢĂRANI”.

Anul acesta ceremonia de decernare a premiilor, care s-a defăşurat în prezenţa scriitorului DINU SĂRARU, cel care a înfiinţat Fundaţia Nişte Tărani, a preşedintelui - gl.lt.(r) dr. OLIMPIODOR ANTONESCU, a preşedintelui de onoare al acesteia - Î.P.S. dr.VARSANUFIE, Arhiepiscopul Râmnicului, şi care s-a bucurat şi de prezenţa autoritatilor publice locale, şi nu numai, a avut loc sâmbătă, 9 noiembrie 2019.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...