Actualitate

Anchetă a IPJ la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu în cazul neraportării infecţiilor nosocomiale

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru neglijenţă în serviciu în cazul neraportării de către reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a numărului real al infecţiilor nosocomiale înregistrate la nivelul unităţii.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Tuhaşu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că ancheta se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

"Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj efectuează cercetări într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Cercetările se efectuează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. A fost o sesizare din oficiu", a spus Victor Tuhaşu.

Managerul SJU Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a declarat, pentru AGERPRES, că a fost o sesizare depusă privind aceste aspecte în luna februarie a anului trecut de către unul dintre doctorii unităţii medicale, dar, în urma anchetei demarate la nivelul instituţiei, nu a fost confirmată.

"A existat o sesizare privind prezenţa infecţiilor nosocomiale din partea unui doctor din cadrul spitalului în luna februarie a anului trecut, a fost dispusă o anchetă şi cele constatate nu s-au sesizat. A fost vorba despre infecţii cu care pacienţii internaţi au venit din afara spitalului, dar s-au făcut triajele obligatorii. (...) Acum este un act de rea-voinţă din partea unor persoane care vor să facă rău spitalului. (...) Fiecare medic curant, indiferent de specialitate, răspunde de depistarea şi raportarea la timp a infecţiilor asociate asistenţei medicale. Raportarea se face către Serviciul de prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale (SPIAAM), iar SPIAAM centralizează infecţiile declarate într-un registru unic care se raportează la Direcţia de Sănătate Publică Gorj, săptămânal, precum şi fişele cazurilor de infecţii asociate asistenţei medicale, lunar. (...) Nu toate infecţiile pot fi clasificate ca infecţii asociate asistenţei medicale. (...) Au fost transmise medicilor şefi de secţii criteriile de clasificare a infecţiilor asociate asistenţei medicale, precum şi obligativitatea raportării acestor infecţii şi transmiterea acestor informaţii tuturor medicilor curanţi", a spus Gigel Capotă.

Săptămâna trecută, inspectorii de muncă au dispus sistarea activităţii de depozitare a substanţelor periculoase în magazia Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu, aceasta fiind improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, magazia avea acoperişul spart şi ploua înăuntru, extinctoarele erau depozitate necorespunzător, iar instalaţiile electrice erau improvizate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...