Actualitate

Mistreţii terorizează agricultorii din Pietrari

De mai mulţi ani, în zonele rurale, trenează o mare problemă şi anume înmulţirea şi migraţia porcilor mistreţi în sate. Dezastrul produs de mistreţi a atins cote alarmante şi nimeni nu ia nicio măsură, spune primarul din comuna Pietrari, Nicolae Moraru.

Locuitorii din comuna Pietrari au ajuns la disperare din cauza dezastrelor provocate de porcii mistreţi.Numărul mare al acestora face ca situaţia să fie dramatică, iar sătenii cer sprijin la autoritatea locală. De ani buni, aceştia părăsesc pădurile şi se hrănesc din culturile agricole ale oamenilor. Culturi întregi sunt distruse sistematic, iar agricultorii sunt disperaţi şi nu ştiu ce să facă pentru a-şi salva recoltele şi aşa afectate de secetă.

”Problema este generală, la nivel de ţară şi nimeni nu ia nicio măsură. Cu toate că numărul lor a crescut alarmant, nu s-a vânat nimic. Agricultorii din localitate sunt foarte supăraţi pentru faptul că au investit foarte mulţi bani în arat, semănat şi nu numai, iar recolte nu au avut deloc.Totul este devastat. Anul trecut ne-au distrus până si terenul de sport. Aşa că, micii agricultori din Pietrari, au devenit crescători de porci mistreţi. Nu se mai poate aşa. Nu mai avem porumb, cartof, absolut nimic. Mereu am tras un semnal de alarmă şi nu se ia nicio măsură. Acestea sunt problemele oamenilor de la sate, a oamenilor harnici care muncesc şi vor să aibă în gospodării toate cele necesare, iar guvernanţii ar trebui să ia act de problemele reale cu care se confruntă talpa ţării”, a declarat Nicolae Moraru, primarul din Pietrari.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...