Monden

Firul de aur”, spectacolul Teatrului Anton Pann, pe scena Festivalului Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi, Piteşti 2019

În perioada 1-10 noiembrie 2019, la Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti va avea loc Festivalul Internaţional al Teatrului de Studio şi de Forme Noi. În cadrul acestui fetival sunt invitate trupe din Ucraina, Armenia, Bulgaria şi Republica Moldova. Evenimentul, aflat la cea de-a de-a XXIII-a ediţie, are în program nume prestigioase ale teatrului românesc: actorii Maia Morgenstern, George Mihăiţă, Florin Piersic Jr.; regizorii Andrei Şerban, Alexandru Dabija, Radu Afrim; coregrafii Gigi Căciuleanu, Răzvan Mazilu.
La secţiunea spectacole pentru copii a fost invitat, alături de alte teatre din ţară, şi Teatrul Anton Pann din Rm Vâlcea. Trupa de actori păpuşari a Teatrului Anton Pan va prezenta duminică 3 noiembrie, de la ora 10.00, spectacolul ”Firul de aur” realizat de Diana Ligi, spectacolul ei de debut. ”Firul de aur” a cărui premieră a avut loc în data de 14 septembrie 2019, este un spectacol care vorbeşte despre încredere, despre perseverenţă, dar şi despre respectarea cuvântului dat. O fată de morar, împreună cu tatăl ei, pleacă spre palatul regal în căutarea unei vieţi mai bune. Tatăl, ca orice părinte, îşi doreşte un trai frumos pentru fata lui şi ajunge să îi facă regelui promisiuni pe care nu se ştie dacă va putea să le respecte. Fata se trezeşte închisă într-un turn şi pusă să toarcă fânul în fire de aur, lucru pe care tatăl ei a promis că va şti să-l facă. Actorilor păuşari le dorim mult succes şi îi aşteptăm acasă cu impresii de la festival.
În timp ce păpuşarii sunt plecaţi la Festivalul de la Piteşti, la sediul Teatrului Anton Pann au loc două reprezentaţii: Sâmbătă de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann va avea loc spectacolul ”TNT” un spectacol care de fiecare dată când a fost prezentat a avut aplauzele publicului. Improvizaţia este, cum s-ar spune, la ea acasă. ”TNT”, spectacol de improvizaţie exploziv realizat de Mihaela Sârbu, vă pune în postura de a colabora şi dumneavoastră. Improvizaţia reprezintă o stare de a fi şi de a crea acţiune, de a emana o energie activă, fără o planificare în prealabil. Este un moment nepremeditat sau spontan de creativitate şi ingeniozitate care poate apărea mental, în trup şi suflet sub formă de inspiraţie, nefiind nevoie de pregătire sau antrenament.
Duminică, 3 noiembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare, cei care nu au văzut cea mai nouă producţie a Teatrului Anton Pann, au posibilitatea să se bucure de un spectacol pe cinste - ”D’ ale Carnavalului” de I.L. Caragiale, regia Vladimir Anton.
Aşadar, sâmbătă, 2 noiembrie şi duminică, 3 noiembrie, sunteţi aşteptaţi la teatru, nu înainte de a vedea pe data de 1 noiembrie spectacolul cu intrare liberă ”Lemons, Lemons, Lemons, Lemons, Lemons” de Sam Steiner, regia Iulia Grigoriu, scenografia Răzvan Bordoş.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...