Sub Lupă

Poliţistul care a bătut o femeie nu avea drept de a purta pistol şi avea două sancţiuni disciplinare

Poliţistul în vârstă de 34 de ani, din oraşul Potcoava, care ar fi agresat o femeie în timp ce era sub influenţa băuturilor alcoolice, avea permisul de port armă ridicat din anul 2013 şi este la a patra cercetare disciplinară, în două rânduri fiind sancţionat, iar în ultimele două nefiind încheiate cercetările, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu.

Poliţistul de la Potcoava care a fi agresat o femeie de 49 de ani, pe care o chemase să discute despre vopsirea unei camere, a fost cercetat disciplinar pentru prima dată, în anul 2013.

Atunci i-a fost ridicat dreptul de port armă şi a fost sancţionat cu mustrare scrisă din cauza absenţei nemotivate de la serviciu. Agentul a lipsit din nou nemotivat de la serviciu şi în anul 2014, când în urma cercetării disciplinare a fost sancţionat cu reducerea salariului.

A treia cercetare disciplinară a poliţistului a început în vara anului 2019, motivul fiind consumul de băuturi alcoolice la serviciu. Această cercetare nu a fost finalizată.

Acum agentul de poliţie din Potcoava este din nou cercetat disciplinar, pentru a patra oară, de această dată în legătură cu cazul femeii agresate.

Agentul de a Potcoava a fost inclus şi într-un program de monitorizare psihologică, a confirmat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Bărbatul lucrează în poliţie din 2006, când a fost angajat prin încadrare directă.

Cristian Grigorescu a precizat că faţă de poliţistul din Potcoava instituţia a acţionat legal, iar măsurile au fost luate gradual, întâi mustrare scrisă şi apoi reducere de salariu.

Potrivit unor surse, chiar părinţii bărbatului ar fi sesizat, în urmă cu mai mult timp, faptul că fiul lor i-a agresat verbal, însă ei nu au depus plângere.

O femeie în vârstă de 49 de ani a ajuns sâmbătă la spital în urma unei agresiuni. Femeia a susţinut că a fost bătută de un poliţist din Potcoava, care ar fi şi ameninţat-o, ar fi stropit-o cu alcool şi i-ar fi rupt hainele. Ea a afirmat că poliţistul o chemase pentru a discuta despre zugrăvirea cu vopsea lavabilă a unei camere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...