Inedit

Caravana „Fii pregătit!” a finalizat misiunea în judeţul Vâlcea

Timp de două zile, în intervalul orar 10:00 - 18:00, personalul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat cursuri de pregătire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Cursurile au inclus prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România - cutremure, inundaţii, incendii - şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

În data de 22 octombrie, Caravana „Fii pregătit” a fost amplasată în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, la intrarea în Parcul „Mircea cel Bătrân”, iar miercuri, 23 octombrie, în municipiul Drăgăşani, lângă parcul din faţa primăriei localităţii. La aceste pregătiri au luat parte 316 doritori, din aceştia 169 fiind copii sub 18 ani.

Centrul mobil are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Aceasta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” porneşte la drum, pentru cursuri de instruire a populaţiei. La sfârşitul săptămânii următoare(26.10 şi 27.10.2019), Caravana va ajunge în 2 localităţi din judeţul Dâmboviţa.

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundaţiei pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găseşte calendarul deplasărilor până în luna decembrie.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...