Sport

A început înlocuirea gazonului de pe Stadionul ''Ion Oblemenco''

Firma care a construit Stadionului "Ion Oblemenco" a început, vineri, decopertarea gazonului de pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova, pe care îl va înlocui cu altul nou pentru care municipalitatea va contribui din bugetul local cu suma de 297.500 euro.

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, gazonul va fi scos rulouri şi va fi plantat în curţile unor şcoli din municipiu care deja şi-au pregătit terenul în acest sens. "Vom urmări derularea lucrărilor de plantare a noului gazon. Pe data de 4 noiembrie, la meciul cu Dinamo, se va juca pe gazon nou. Achiziţia şi montarea sunt supravegheate de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi constructor, iar primăria va fi prezentă pentru a vedea ce se montează, cum se montează, ca să nu mai avem probleme de calitate a gazonului. Noi am identificat deja o zonă în Craiova unde dorim să ne facem pepinieră de gazon, astfel încât următoarele montări să le putem asigura din surse proprii", a spus Genoiu.

Noul gazon va fi întreţinut o perioadă de şase luni de firma care îl montează, după care va trece în grija Primăriei Craiova.

Primarul Craiovei a afirmat în urmă cu zece zile că estimează că valoarea totală a lucrărilor de înlocuire a gazonului se va ridica la peste 600.000 de euro. Edilul a explicat că Primăria Craiova va achita 297.500 de euro cu TVA, reprezentând diferenţa dintre gazonul natural şi cel hibrid.

"Au fost discuţii între CNI şi constructor şi se pare că valoarea acestor lucrări este foarte mare, este mult mai mare, pentru că sunt multe lucrări care trebuie făcute pentru schimbarea acestei soluţii. Iar la ora aceasta CNI ne transmite, la adresa noastră prin care solicitam valoarea cofinanţării, că aceasta este în cuantum de 297.500 de euro cu TVA. Deci asta este valoarea de cofinanţare pe care trebuie să o punem noi. Finanţarea noastră şi toate lucrările pe care le face acum constructorul prin CNI vor intra în patrimoniul nostru. Lucrările vor avea o perioadă de garanţie şi de bună execuţie şi se menţine o perioadă de 6 luni de mentenanţă de către constructor", a mai precizat el.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...