Actualitate

Asfaltări şi grădiniţă cu program prelungit la Guşoeni

Administraţia locală din comuna vâlceană Guşoeni a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru o grădiniţă cu program prelungit, care va funcţiona având ca structură două grupe de preşcolari.

Primarul Nicolae Concioiu a declarat că era nevoie de o asemenea grădiniţă la nivelul comunei, deoarece lipsa unei grădiniţe cu program prelungit îi face pe mulţi părinţi să renunţe la locurile de muncă pentru a fi alături de copii după terminarea programului de la grădiniţa cu program normal sau să apeleze la părinţi, rude sau bonă pentru a avea grijă de copii.

”Consider că educaţia copiilor într-o societate în care familia este extrem de ocupată se face doar într-o astfel de grădiniţă, în cadrul unor activităţi care se desfăşoară cu personal calificat care oferă alternative educaţionale preşcolarilor. În grădiniţă se dezvoltă competenţele esenţiale pentru integrarea optimă în activitatea şcolară, comunicarea, stimularea inteligenţei, a gândirii, a creativităţii şi formarea de deprinderi de muncă intelectuală s.a.m.d. Şi mai cred, că înfiinţarea unei grădiniţe cu program prelungit în comuna Guşoeni contribuie la creşterea gradului de bunăstare a familiilor din localitate”, a declarat primarul Nicolae Concioiu.

De asemenea, pe probleme de administraţie, printr-un proiect guvernamental, se asfaltează primul tronson din drumul comunal 86, în satul Dealul Mare, pe o lungime de 2,6 km, investiţie de care va beneficia peste 100 de familii, dar şi drumul Bălşoara.

Primarul Concioiu a adăugat faptul că va solicita fonduri prin Compania Naţională de Investiţii special pentru modernizarea drumurilor rămase neasfaltate şi în scurt timp va declanşa şi procedura de licitaţie pentru gaze.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...