Administraţie

Reţele Wi-Fi cu acces gratuit pentru public, la Pietrari

Comuna Pietrari se numără printre cele 224 de localităţi din România care au obţinut bani europeni prin programul WiFi4EU. Astfel că, potrivit primarului Nicolae Moraru, au fost instalate echipamentele pentru punctele de acces WiFi situate la exterior, urmând să se treacă la instalarea celor de interior ce vor fi poziţionate în clădirile dispensarului medical, şcoală, bibliotecă, căminul cultural şi sediul primăriei.

După încheierea lucrărilor de instalare va urma verificarea funcţionalităţii reţelei create, semnalizarea punctelor de acces gratuit şi testarea reţelei WiFi. Accesul la internet prin reţeaua WiFi4EU va fi gratuit pentru toţi locuitorii, iar lista cu locaţiile punctelor de acces WiFi va fi publicată săptămâna viitoare. Programul WiFi4EU a fost accesat şi derulat de către Biblioteca Pietrari cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Pietrari. O nouă rundă de aplicaţii în cadrul programului WiFi4EU se deschide pe data de 19 septembrie.

224 de localităţi din România au primit bonuri valorice de 15.000 de euro fiecare pentru instalarea de puncte de acces public şi gratuit la internet wireless, prin programul WiFi4EU. În total au fost alocate de către UE, 42 milioane euro pentru toate cele 2.800 municipalităţi din întreaga UE, care vor beneficia de finanţare.

Costurile pentru întreţinerea reţelei vor fi acoperite de localităţi. Reţele finanţate prin WiFi4EU vor fi gratuite, fără publicitate şi nu vor colecta date cu caracter personal. Finanţarea a fost acordată numai reţelelor care nu se vor suprapune cu oferte gratuite, publice sau private, deja existente şi cu o calitate similară în acelaşi spaţiu public.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...