Administraţie

Roxana Mînzatu, ministrul Fondurilor Europene: S-au stabilit următorii paşi pentru ca investiţia europeană din Vâlcea, în sistemul de deşeuri, să fie finalizată până în anul 2023!

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a venit luni, 23 septembrie, din nou în judeţul Vâlcea pentru a sprijini Consiliul Judeţean Vâlcea în derularea proiectul de gestionare deşeuri cu finanţare UE, cu o valoarea de 32 milioane Euro.

“Cu sprijinul ministerului şi în colaborare cu ADI Salubrizare, am pus la punct noi detalii privind proiectul de gestionare deşeuri cu finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 32 milioane euro.
În cadrul întâlnirii, s-au stabilit următorii paşi pentru ca investiţia europeană în sistemul de deşeuri să fie finalizată până în anul 2023 cu un sistem funcţional de salubrizare şi de eliminare ecologică a deşeurilor, inclusiv construirea depozitului de la Roeşti.
Încercăm ca, în următoarea perioadă, să limpezim lucrurile, în interesul vâlcenilor, la capitolul deşeuri.
Îi mulţumim doamnei ministru Roxana Mînzatu pentru prezenţa în judeţul Vâlcea şi ne dorim să identificăm soluţii pentru ca problema gunoaielor din judeţul Vâlcea să nu mai fie atât de complicată şi de apăsătoare pentru administraţiile locale şi pentru cetăţeni”, a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.


“Am revenit la Vâlcea pentru proiectul de gestionare deşeuri cu finanţare UE, cu o valoarea de 32 milioane Euro, şi lucrăm în sistem de comandamente săptămânale cu toţi factorii implicaţi ca să recuperăm maxim.
Am fixat, azi, si cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Salubrizare fiecare ce facem si in ce termen pentru ca investitia europeana in sistemul de deseuri sa fie finalizata pana in 2023 cu un sistem functional de salubrizare si de eliminare ecologica a deseurilor, inclusiv depozitul Roesti.
Spre exemplu, un pas aparent mic dar esential, in urmatoarea saptamana, de urgenta, ADI Salubrizare va actualiza statisticile cu deseurile colectate in fiecare localitate din judet, pe cantitati si categorii, in pregatirea licitatiei pentru delegarea serviciilor de salubritate.
Echipa mixta CJ Valcea - ADI Salubrizare, cu suportul AM POIM, lucreaza in paralel atat la actualizarea proiectarii pentru centrul de depozitare deseuri de la Roesti dar si pentru delegarea serviciilor de colectare, sortare, tratare deseuri pentru intreg judetul (cu o singura zona) cu depozitare tranzitorie la Feteni.
Am vizitat, scurt, si un santier POIM din Ocnele Mari, acolo unde se lucreaza la canalizare (introducerea canalului colector si la racorduri).
Lucrari in valoare de 4 milioane euro mai sunt de efectuat (si de ramburdat) in acest contract, termenul de receptionare a lucrarii fiind iunie 2020.
Ministerul Fondurilor Europene da tot sprijinul beneficiarului de fonduri UE, operatorul Apavil Valcea, dar si asocierii de constructori romani care, desi au trecut prin dificultati, se mobilizeaza sa incheie acest contract de lucrari dar se confrunta cu unele probleme legate de lichiditati.
Contractul de lucrari de la Ocnele Mari face parte din ultima etapa a proiectului fazat de apa / apa uzata finantat prin fonduri europene POIM pentru judetul Valcea.
Asa cum i-am spus si presedintelui Consiliului Judetean, Constantin Radulescu, este si obiectivul Guvernului, co-finantator alaturi de Uniunea Europeana, sa incheiem cu bine si cat mai rapid aceste investitii, pentru a oferi cetatenilor serviciile de salubrizare respectiv canalizare necesare si pentru a absorbi banii europeni din POIM”, a declarat Roxana Mînzatu, Ministrul Fondurilor Europene.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...