Politică

Purtătorul de cuvânt al PSD Valeriu Steriu a prezentat Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor

Purtătorul de cuvânt al PSD Valeriu Steriu a prezentat vineri, 13 septembrie 2019, la sediul PSD, Pactul Naţional pentru Bunăstarea Românilor. Valeriu Steriu a declarat că Pactul naţional pentru bunăstarea românilor, propus de preşedintele PSD Viorica Dăncilă, a fost transmis către toate partidele parlamentare şi grupului minorităţilor de la Camera Deputaţilor, pe care le-a invitat să semneze acest document.

"În urmă cu câteva minute, PSD a transmis conţinutul acestui acord către toate partidele şi formaţiunile parlamentare, pe care le invităm să analizeze şi să semneze propunerea noastră. Am trimis, de asemenea, acest text spre informare şi către partenerii sociali, sindicate şi patronate", a spus Valeriu Steriu.

Textul Pactului poate fi consultat mai jos:

Noi, formaţiunile politice cu reprezentare în Parlamentul României - Legislatura 2016-2020,
Partidul Social Democrat,
Partidul Naţional Liberal,
Uniunea Salvaţi România,
Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor,
Partidul Pro România,
Uniunea Democrată Maghiară din România,
Partidul Mişcarea Populară
şi Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale din Camera Deputaţilor,

Luând în considerare încrederea cu care ne-au învestit cetăţenii români pentru a le reprezenta interesele,

Ne angajăm în faţa acestora să respectăm prevederile prezentului Pact, document care urmăreşte realizarea pe termen lung a consensului politic privind menţinerea în vigoare a unui set de măsuri esenţiale pentru creşterea nivelului de trai în România.

Ne angajăm în faţa cetăţenilor României să nu aducem atingere în niciun fel bunăstării românilor pe care îi reprezentăm, indiferent dacă vom fi la guvernare sau în opoziţie.

Astfel, noi, partidele semnatare ale prezentului PACT,

Cu privire la PENSIILE ROMÂNILOR,
Ne angajăm să NU susţinem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Pensiilor care prevăd: majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie 2020 la 1775 lei, creşterea nivelului indemnizaţiei minime la 775 lei începând cu 1 septembrie 2020 şi recalcularea pensiilor.

Cu privire la SALARIILE ROMÂNILOR,
Ne angajăm să NU susţinem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Legea Salarizării care prevăd: majorarea salariilor din întregul sistem public, prevăzută la 1 ianuarie 2020 şi 1 ianuarie 2021, majorarea salariilor din Educaţie de la 1 septembrie 2020, acordarea de vouchere de vacanţă şi indemnizaţii de hrană, acordarea de sporuri, prime şi bonusuri.

Cu privire la SUSŢINEREA FACILITĂŢILOR PENTRU IMM-URI,
Ne angajăm să NU susţinem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează impozitarea întreprinderilor mici şi mijlocii cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.

Cu privire la SISTEMUL DE IMPOZITARE,
Ne angajăm să NU susţinem modificarea / amânarea aplicării articolelor din Codul Fiscal care vizează nivelul de impozitare al persoanelor fizice şi juridice care desfăşoară activităţi independente.

Cu privire la ANTREPRENORII DEBUTANŢI,
Ne angajăm să CONTINUĂM aplicarea anuală a Programului Start-Up Nation privind acordarea de granturi în valoare de 200.000 lei pentru un număr de 10.000 de firme debutante.

Modificări asupra actelor normative menţionate pot fi iniţiate sau acceptate de către semnatarii acestui Pact strict în sensul îmbunătăţirii sau acordării de facilităţi suplimentare beneficiarilor, fără a afecta în niciun fel drepturile oamenilor şi angajamentele luate în faţa acestora.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...