Politică

ALDE Dolj a votat o rezoluţie în care solicită convocarea unui Congres Extraordinar al partidului

Filiala ALDE Dolj a votat o rezoluţie prin care cere convocarea unui Congres Extraordinar al partidului care să stabilească o clară linie politică. Organizaţia a mai stabilit susţinerea deputatului Ion Cupă pentru funcţia de ministru al Energiei.

Redăm integral textul rezoluţiei postat pe Facebook:

„Biroul Politic Teritorial ALDE Dolj, reunit în această seară la Craiova, a dezbătut situaţia politică actuală a partidului la nivel naţional şi a adoptat o Rezoluţie al cărei text îl puteţi citi mai jos.

REZOLUŢIA. BIROULUI POLITIC TERITORIAL ALDE DOLJ

Evaluând deciziile politice ale partidului la nivel naţional, din ultima perioadă, Ţinând cont de opiniile membrilor noştri din teritoriu care vor păstrarea identităţii ALDE şi participarea la continuarea bunei guvernări, Noi, membrii Biroului Politic Teritorial ALDE Dolj, am decis prin vot, în unanimitate, următoarele:

1. Demararea procedurilor statutare pentru convocarea unui Congres Extraordinar ALDE care să stabilească o linie politică clară, în conformitate cu ceea ce îşi doresc membrii şi simpatizanţii partidului.

2. Respectarea Statutului partidului în litera şi spiritul său; renunţarea la excluderea unor lideri din partid în baza unor decizii artificiale, neconforme statutar.

3. Acordarea unui mandat politic preşedintelui organizaţiei judeţene pentru realizarea demersurilor privind participarea la efortul guvernamental de asigurare a stabilităţii în ţară şi de îndeplinire a obiectivelor asumate în comun prin programul de guvernare, în baza votului acordat, în acest sens, de cetăţeni în decembrie 2016.4. Susţinerea deputatului ION CUPĂ, preşedintele organizaţiei judetene ALDE Dolj pentru preluarea mandatului de Ministru al Energiei.

Facem un apel către toate organizaţiile judeţene ALDE şi către conducerea naţională a partidului să realizeze toate demersurile politice pentru păstrarea unităţii partidului şi salvarea identităţii sale.
ALDE are resurse pentru reafirmarea sa ca un partid liberal modern, aşa cum îşi doresc sutele de mii de membri şi simpatizanţi ai partidului”.

Ion Cupă este preşedintele filialei ALDE Dolj. Şi organizaţia ALDE Prahova a stabilit susţinerea Graţielei Gavrilescu la conducerea Ministerului Mediului şi solicitarea iniţierii „demersurilor statutare necesare pentru convocarea Congresului ALDE în perioada imediat următoare finalizării alegerilor prezidenţiale”, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a organizaţiei.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...