Politică

Romulus Bulacu: PNL lucrează la o Lege a Turismului, bazată pe consultări în toată ţara cu reprezentanţii turismului şi structurile asociative din domeniu

În această perioadă, la Senat, a intrat în dezbatere, la Comisii, Legea Turismului, în forma propusă de minister. Astfel, senatorul PNL Romulus Bulacu a organizat împreună cu Grigore Crăciunescu, preşedinte al Comisiei Judeţene pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie şi Turism a PNL Vâlcea, o dezbatere la care au participat mai mulţi reprezentanţi vâlceni, direct interesaţi de textul prezentei legi.

“În urmă cu un an, m-am întâlnit cu reprezentanţii din turismul vâlcean, la Călimăneşti şi am schiţat împreună câteva direcţii pentru dezvoltarea acestui domeniu. Le-am promis că atunci când Legea va intra în dezbatere, o voi discuta în primul rând cu ei şi voi promova în Parlament amendamentele pe care le vor propune. Astfel că, ieri, împreună cu cei 25 de reprezentanţi care desfăşoară diverse servicii în turismul vâlcean, am dezbătut mai multe prevederi ale Legii. Problemele turismului sunt multiple şi complexe- carenţe majore în promovarea turistică a României, lipsa forţei de muncă, educaţia şi pregătirea profesională în domeniu, birocraţia excesivă şi, cu mici excepţii, o slabă implicare a autorităţilor. Din păcate, nimic din tot ce am enumerat nu-şi găseşte o rezolvare prin Legea promovată de minister.

Legea Turismului trebuie să conţină principiile asumate de România prin convenţiile internaţionale, cadrul legal al desfăşurării tuturor tipurilor de activităţi, precum şi drepturile cetăţenilor aflaţi în calitate de turişti. Mai mult, textul în sine nu este conectat la necesităţile pe care factorii implicaţi le au. Este păcat că Guvernul a ales să trateze superficial aceasta lege.

Ca o concluzie scurtă a acestei dezbateri, tot conceptul este inutil şi aberant. Cu toate acestea, am colectat din partea celor prezenţi câteva amendamente, pe care le voi propune spre îmbunătăţire. În acelaşi timp, anunţ pe această cale că PNL, prin preşedintele Subcomisiei pentru Turism, Laurenţiu Bude, lucrează la o Lege a Turismului, bazată pe discuţiile pe care le desfăşurăm în toată ţara cu reprezentanţii turismului şi structurile asociative din domeniu”, a declarat senatorul Romulus Bulacu, preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Economie, Mediu de Afaceri, Energie şi Turism a PNL.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...