Economic

Necesarul de cărbune şi de gaz va fi asigurat pentru CET Govora

Întâlnirea solicitată de Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, la nivel guvernamental s-a încheiat în urmă cu puţin timp.

La Ministerul de Finante, in prezenta ministrului Eugen Orlando Teodorovici si a conducerii CEO, Romgaz si alti responsabili guvernamentali, Constantin Rădulescu a prezentat problematica de pe platforma chimică la zi, problematică semnalată în mai multe rânduri prin demersuri legale şi oficiale.

S-au identificat solutiile astfel incat necesarul de carbune si de gaz va fi asigurat pentru CET Govora pentru producerea energiei electrice si a aburului necesar.

"Vineri, 6 septembrie 2019, după o serie de discuţii împreuna cu Chimcomplex, noul proprietar al Oltchim, şi administratorul judiciar de la CET Govora am ajuns la un acord de principiu privind infiintarea unei COMPANII DE PROIECT care sa finanteze si sa dezvolte o noua capacitate de productie, respectiv de generare a aburului industrial si energie electrica pentru companiile de pe platforma industriala CHIMICA si pentru asigurarea termoficarii Municipiului Ramnicu Valcea si care sa creeze premisele unei dezvoltari ulterioare a unui parc industrial la care sa invitam si alti agenti economici, astfel incat sa inchidem lantul tehnologic, sa asiguram o sinergie si o complementaritate maxima plecand de la resursa umana extrem de bine calificata de pe platforma si la potentialul economic industrial de dezvoltare. Ii incredintam inca o data pe locuitorii Municipiului Ramnicu Valcea ca nu trebuie sa isi faca griji sau probleme legate de asigurarea agentului termic pentru perioada de iarna. Noul proiect vizeaza construirea unei centrale de 100-200 megawatti pe gaz in cogenerare de inalta eficienta cu salvarea locurilor de munca atat de la CET Govora cat si de la Oltchim. Desigur, in masura in care si actionarul polonez de la Uzinele Sodice Govora va dori ne manifestam disponibilitatea de a-i invita la acest proiect", a declarat Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...