Politică

Viorica Dăncilă: România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei

“România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaţilor de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul pentru candidatura la alegerile prezidenţiale.

Congresul Partidului Social Democrat s-a desfăşurat sâmbătă, 24 august 2019, la Palatul Parlamentului, în prezenţa a peste 1.100 de membri de partid. Toţi delegaţii participanţi la lucrările Congresului şi-au declarat prin vot susţinerea pentru Viorica Dăncilă în cursa pentru preşedinţia României.

Preşedintele PSD şi-a început discursul vorbind despre cei dragi şi despre modul cum a pornit în viaţă, dintr-o familie de oameni simpli.

“Sunt un om plecat de jos, care a muncit, ca şi voi, mulţi ani în acest partid. Am pornit în viaţă cu aceleaşi premise cu care pleacă cei mai mulţi tineri din România astăzi - dintr-o familie de oameni simpli, dintr-o localitate mică, fără privilegii. Am muncit mereu pentru lucrurile în care am crezut”.

Viorica Dăncilă a continuat prezentarea cu câteva dintre priorităţile proiectului său pentru ţară: siguranţă, ordine şi lege, educaţie şi sănătate pentru fiecare român, combaterea sărăciei, iar românii să fie respectaţi în Uniunea Europeană şi în lume.

“Vreau o Românie în care nimeni nu trebuie să se teamă (…) Vreau ca niciun român să nu mai fie lăsat în urmă (...) Vreau o Românie respectată în Uniunea Europeană şi în lume”, a declarat Viorica Dăncilă.

“Sunt singurul candidat care îşi asumă guvernarea ţării, care are curajul şi voinţa de a mişca lucrurile pentru români. Sunt mai puternică decât toţi aceşti bărbaţi care nu fac altceva decât să ţipe, de pe margine”, a declarat liderul PSD în aplauzele celor prezenţi.

Invitat la Congresul PSD a fost şi preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanişev. Acesta a avut cuvinte de laudă pentru activitatea prim-ministrului Viorica Dăncilă, pentru reuşitele din ultimul an şi jumătate de când a preluat conducerea Guvernului. Totodată, i-a încurajat pe toţi cei prezenţi să continue să fie cu adevărat social-democraţi, preocupaţi de oameni şi să lupte pentru un trai mai bun pentru aceştia.

“Viorica Dăncilă şi-a asumat conducerea partidului în momente dificile şi a demonstrat că are curajul şi capacitatea de a îi uni în jurul său pe membrii partidului şi de a-şi îndeplini promisiunile. În discursul său, Serghei Stanişev a afirmat faptul că marea familie a socialiştilor europeni are nevoie de un reprezentant socialist al României şi acest om este preşedintele Viorica Dăncilă.

În cadrul Congresului, a luat cuvântul preşedintele executiv al partidului, Eugen Teodorovici, care şi-a reafirmat susţinerea fermă pentru Viorica Dăncilă şi a adus mulţumiri tuturor bugetarilor care lucrează din greu, cu sufletul, dar sunt jigniţi de către cei din Opoziţie. “Spre deosebire de aceşti absenţi nepricepuţi ai Dreptei care pot face mult rău românilor, Partidul Social Democrat are oameni harnici şi pricepuţi”.

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a declarat că la alegerile din 10 noiembrie partidul, împreună cu Viorica Dăncilă, merg la victorie, dezvăluind despre candidatul PSD faptul că a reuşit ceea ce mulţi dintre liderii politici nu au realizat în 10-20 de ani. “Există un principiu de la care premierul Dăncilă nu a abdicat niciodată: acela de a rezolva mereu cu prioritate problemele oamenilor, după urgenţa şi amploarea lor, nu după raţiuni politice”.

Imediat după terminarea Congresului, au fost înregistrate şi primele semnături pentru susţinerea candidatului PSD, Viorica Dăncilă, lansându-şi, astfel, oficial campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale.

De asemenea, odată cu validarea candidatului PSD, a fost lansată şi campania naţională de consultare “Alături de fiecare român”. Delegaţii prezenţi au fost invitaţi să fie cei care dau startul prin a completa chestionarele cu priorităţile pentru România. Astfel de chestionare vor ajunge la toţi românii pentru a afla care sunt propunerile lor pentru viitorul preşedinte al ţării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...