Administraţie

Cel mai longeviv primar din Vâlcea, Dumitru Pearcu de la Tomşani, laudă seriozitatea alocărilor de fonduri guvernamentale prin PNDL

Cel mai longeviv primar în funcţie al judeţului Vâlcea a rămas Dumitru Pearcu de la Tomşani. În ianuarie 2020 se împlesc fix 30 de ani de când alesul se a află la cârma administraţiei locale. În ciuda criticilor (ce e drept, majoritatea cu măsură şi bun simţ) venite în special din zona adversarilor politici, el are cu ce se mândri că a contribuit la modernizarea continuă a localităţii.
Recent, Dumitru Pearcu a mai bifat un obiectiv edilitar, respectiv licitaţia pentru execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Modernizare şi reabilitare drumuri de interes local în satul Bogdăneşti, comuna Tomşani”. Investiţia în valoare de 3.215.118 lei este finanţată din fonduri guvernamentale prin PNDL, alesul fiind optimist şi că lucrările propriu zise se vor derula în termenul stabilit prin contract. “În urmă cu vreo opt sau nou ani noi am demarat o lucrare, prin PNDL initial, pentru care Guvernul ne-a virat banii după vreo şapte ani. Am avut conştiinţa încărcată faţă de constructori, în acel fel neserios distrugeam efectiv sectorul de construcţii de drumuri. În ultimii ani, am avut mereu banii la timp, astfel că am putut respecta şi noi termenele de plată faţă de contractori. Cred că Guvernul a dat dovadă de responsabilitate maximă în acest domeniu”, explică Dumitru Pearcu.
Tot anul acesta, Primăria Tomşani a finalizat lucrările de introducere a reţelei de apă şi canalizare. Ulterior, şi lucrările de modernizare a zece drumuri comunale, cu finanţare din fonduri europene în valoare de aproximativ un milion de euro, au fost încheiate. În luna mai a.c. au demarat lucrările şi la construcţia încă uni pod din beton, în lungime de 130 metri, peste pârâul Bistriţa în punctul Apa Sărată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...