Actualitate

Au aruncat gunoiul pe joc, poliţiştii le-au dat mătura să strângă

Pe perioada lunii iulie 2019, agenţii Poliţiei Locale a Municipiului Craiova, au desfăşurat acţiuni la locurile de joacă şi foişoarele amenajate de autoritatea locală, în zonele apropriate acestora, precum şi în zonele pietonale, pe timp de zi, dar şi pe timp de noapte, pentru a-i depista pe cei care aruncă gunoaiele la întâmplare, după care poliţiştii le-au dat mătura în mână să facă curăţenie.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Locale Craiova, au fost aplicate un număr total de 1.011 sancţiuni contravenţionale (din care 799 amenzi şi 212 avertismente), după cum urmează: 629 sancţiuni contravenţionale (522 amenzi şi 107 avertismente) în valoare totală de 76.200 lei.

"Astfel, au fost depistate, identificate şi sancţionate 147 persoane ce practicau cerşetoria, valoarea sancţiunilor fiind de 24.300 lei, 7 persoane ce îndemnau minorii să practice cerşetoria, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 1.700 lei, 170 de persoane au fost sancţionate pentru tulburarea liniştii publice cu amenzi în valoare de 16.300 lei, 305 persoane au fost depistate consumând alcool pe domeniul public, fiind aplicate sancţiuni în valoare de 33.900 lei, iar 382 persoane au fost sancţionate pentru aruncarea diverselor gunoaie pe domeniul public (ambalaje, peturi, cutii, coji de seminţe - mai ales în incinta locurilor de joacă şi a foişoarelor), amenzile fiind în cuantum de 69.540 lei.
De asemenea, minorii ce au fost depistaţi că practicau cerşetoria, au fost predaţi pe bază de proces verbal, asistenţilor din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj.

Valoarea totală a celor 1.011 sancţiuni contravenţionale a fost de 145.740 lei.

Astfel de acţiuni se desfăşoară în fiecare zi, mai ales pe timpul nopţii, pe întreaga rază a municipiului Craiova, prioritate având sesizările cetăţenilor.

Poliţia Locală face apel la cetăţeni ca în cazul în care sesizează astfel de aspecte (ca cele menţionate mai sus) să apeleze instituţia la Telefonul Cetăţeanului 0251 – 984", se arată în comunicatul Poliţiei Locale Craiova.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...