Actualitate

Craiova: Târg de joburi pentru persoanele dezavantajate

Ieri, la Hotelul Lido din Craiova, a fost deschis Târgul de locuri de muncă pentru persoanele dezavantajate. Activităţile târgului se vor încheia vineri, 19 iulie 2019. Târgul de locuri de muncă a fost organizat de către echipele Universităţii din Craiova şi Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”, implicate în proiectul transfrontalier: „Combined Efforts in Support to Disadvantaged People on the Labour Market in the Cross-Border Area”.

Partenerii externi ai proiectului sunt din Bulgaria, Asociaţia Roma Berk (aplicantul proiectului) şi Municipalitatea din Berkovitsa.

Scopul târgului de locuri de muncă de la Craiova a fost acela de a sprijini persoanele dezavantajate (persoane de etnie romă şi persoane cu dizabilităţi) pentru a se auto-finanţa sau a-şi găsi noi locuri de muncă.

După deschiderea oficială a târgului, marcată de prezentările făcute de către managerii proiectului (Sasho Gogov - Asociaţia Roma Berk şi Constantin Crăiţoiu - Universitatea din Craiova) şi directorul centrului de consiliere al proiectului (Lucian Dindirică), au fost organizate ateliere de lucru între angajatori şi beneficiari.

Încă din prima zi, organizatorii s-au bucurat de o participare importantă, peste 100 de persoane.

La târg a participat o delegaţie de peste 35 de persoane din Bulgaria: echipa proiectului, oameni de afaceri şi beneficiari bulgari (persoane de etnie romă şi persoane cu dizabilităţi).

Merită subliniat faptul că săptămâna trecută, 10-12 iulie 2019, a fost rândul echipei şi beneficiarilor din Craiova să participe la târgul de locuri de muncă din Montana, Bulgaria, prilej cu care s-au putut construi relaţii de cunoaştere şi cooperare între beneficiari. Demn de subliniat a fost faptul că persoanele de etnie romă din rândul beneficiarilor români au fost primiţi cu căldură de către etnicii romi bulgari, vorbind aceeaşi limbă şi fiind introduşi în comunitate.

În Craiova, beneficiarii romi i-au primit cu braţele deschise pe cei din Bulgaria, dedicându-le timp în aceste zile pentru a le prezenta comunitatea şi a-i implica, totodată, în câteva acţiuni ale Partidei Romilor PRO EUROPA.

La târg au participat, de asemenea, persoane cu dizabilităţi, aflate în baza de date a DGASPC Dolj.

Târgul de locuri de muncă s-a bucurat de participarea şi implicarea mai multor angajatori şi reprezentanţi ai unor instituţii publice, importante în gestionarea problemelor persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor de etnie romă (AJOFM, DGASPC ş.a.).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...