Actualitate

Ministrul Apărării a vizitat Baza NATO de la Deveselu şi fabrica de avioane de la Craiova

Ministrul Apărării Gabriel Leş şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, au fost prezenţi, miercuri, la Baza NATO de la Deveselu. De asemenea a vizitat şi brigada multinaţională de la Craiova, dar şi fabrica de avioane.

„Am continuat seria vizitelor de lucru, aflându-mă astăzi la Craiova. Primul obiectiv avut în atenţie a fost sediul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, unde alături de echipa de comandă am făcut un bilanţ al activităţilor desfăşurate în procesul de transformare a Brigăzii 2 Infanterie “Rovine” în structură #NATO, cu accent pe stadiul lucrărilor de reabilitare a infrastructurii de instruire. Element central a Prezenţei Înaintate Adaptate a NATO pe flancul estic, dar şi contributor semnificativ la Prezenţa Înaintată Adaptată, Brigada Multinaţională de Sud-Est devine, de la an la an, un reper important în comunitatea NATO. Tot la Craiova, am vizitat Spitalul Clinic Militar de Urgenţă “Dr. Ştefan Odobleja”, pentru a trece în revistă stadiul lucrărilor de investiţii programate, situaţia la zi a procesului de achiziţie de aparatură şi dispozitive medicale planificat şi perspectiva pentru anii viitori, atât în domeniul achiziţiilor de aparatură modernă, cât şi al continuării lucrărilor de reabilitare a infrastructurii. WeAreNATO! WeAreStrong!", a declarat ministrul la finalul vizitei.

Acesta a vizitat baza de la Deveselu, dar şi fabrica de avioane de la Craiova.

"Astăzi am efectuat o vizită la întreprinderea aeronautică „Avioane Craiova”, unde am avut o întâlnire cu reprezentanţii conducerii în cadrul căreia am transmis că la nivelul M.Ap.N. se pregăteşte documentaţia necesară demarării programului de modernizare a aeronavelor IAR 99 Şoim. Programul a cuprins şi discuţii la sediul Centrului de Cercetări şi Încercări în Zbor Craiova, o unitate de elită aflată în subordinea Ministerului Apărării Naţionale", a declarat ministurl Apărării.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...